Home
11 Ocak 2022 ( 1017 izlenme )
Reklamlar

Marketlerde zorunlu oldu! Bakan duyurdu: Plastik poşet ücreti...

Marketlerde ve mağazalarda yeni dönem başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın açıklamasına göre, marketlerde kağıt, file, bez çanta ve benzeri alternatiflerini bulundurma zorunluluğu geldi. Öte yandan Bakan Kurum'un imzasıyla marketlerde plastik poşet ücreti o fiyata sabitlendi! İşte 2022 yılında marketlerde uygulanacak plastik poşet ücreti...


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un imzasıyla poşet ücreti 25 kuruşa sabitlenirken, zincir market ve mağazalara kağıt, file, bez çanta ve benzeri alternatif çok kullanımlık taşıma ekipmanından bulundurma zorunluluğu getirildi.
Buna göre, plastik poşet fiyatları 25 kuruşta sabitlendi. Ayrıca yeni yılla birlikte artık zincir market ve mağazalar, plastik poşetlerin yanında kağıt, file, bez çanta ve benzeri alternatif çok kullanımlık taşıma ekipmanından bulundurmak zorunda olacak.

Söz konusu ekipman, müşterilerin görüp, kolayca erişebilecekleri şekilde kasa yakınlarına yerleştirilecek. İşletmeler, bu ekipmanı talep edenlere ücretli ya da ücretsiz vermekle yükümlü olacak.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tedbirler artırıldı! HES kodu olmayanlar kente giriş yapamıyor Gezmek için gittiği ormanda ölü bulundu Koronavirüse yakalanan Eser Yenenler'den haber var Tecavüzden aranan adam ölü bulundu