6 yaşında 7 kurşunla hayatını kaybetti! Son sözleri yürek burktu

Cansız bedeni Kiev'de bir hastanenin bodrum katında bekletildi. Başında kimse yoktu. 7 kurşun darbesi ile hayatını kaybeden çocuk; annesi ve kardeşi hastanede tedavi görürken sessiz sedasız toprağa verildi. 6 yaşındaki Maxym, Kiev'deki savaşın ilk kayıplarından biri...

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması üzerine Irpin yakınlarında yer alan Vynohradar'daki evlerinden ailesi ile kaçmaya hazırlanıyorlardı. 6 yaşındaki Maxym Franko, annesine çok korktuğunu söyledi. "Anne ben ölmek istemiyorum, bunun için çok gencim." dedi. Annesi de ‘Sen neden bahsediyorsun? Merak etme sana bir şey olmayacak' diye onu teselli etmeye çalıştı.

Bu konuşmanın üzerinden birkaç saat geçtikten sonra Maxym, 26 Şubat günü kucağında çok sevdiği hamsterı Bodia ile annesinin kucağında sadece 6 yaşındayken öldürüldü.

Küçücük bedeni bir süre Kiev hastanesinin zemininde başıboş bir şekilde yattı ve üzeri birkaç parça karton ile örtüldü. Aynı saldırıda yaralanan annesi ve ablası o toprağa verilirken yanında olamadı.

Maxym, Kiev'deki savaşın ilk kayıplarından biriydi. Aynı saldırıda Maxym'in 13 yaşındaki kuzeni Vovo biri yüzüne isabet eden beş kurşunla vurulmasına rağmen sağ kurtuldu. Maxym’in 13 yaşındaki ablası Alina da hastanede tedavi görüyor. Maxym'in annesi Anna Chechelnytska ise saldırı sırasında aldığı ciddi bir kafa travması için hala tedavi altında.

Oğlunu kaybeden acılı anne Daily Mail'e röportaj vermeyi kabul etti çünkü tüm dünyanın savaşın gerçekte ne anlama geldiğini, Ruslar Ukrayna'yı işgal ettiğinde tam olarak ne olduğunu ve oğlu ile birlikte hayatındaki zorluklara rağmen ne kadar mutlu olduklarını herkesin görmesini istiyor.

31 yaşındaki Anna'nın boşanmayla sonuçlanan bir evliliğinden şimdi 13 yaşında olan Alina adında bir kızı var. Maxym ise daha sonradan yaşadığı başka bir ilişkiden olan oğlu.

2 çocuğu ile birlikte, Kiev'in Sviatoshynskyi semtinde bir dairede yaşıyordu. Geliri düşüktü. Geçinebilmek için biri IT firmasında diğer ise özel bir apartmanda olmak üzere 2 temizlik işini birden yapıyordu.

Annesi, bu zor koşullarda büyüyen Maxym’ın yaşına rağmen çok olgun bir çocuk olduğunu şu sözlerle anlatıyor:

 

 

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ

Reklamlar