Home
20 Mayıs 2022 ( 238 izlenme )
Reklamlar

Alaplı'da felaket kaçınılmaz!

Alaplı'da felaket kaçınılmaz!

Zonguldak’ın Alaplı İlçe Çayı'nın Karadeniz'e bağlantılı olduğu ağzın moloz taşlarıyla dolduğunu ve 11 Ağustos’ta yaşanan Karadeniz sel felaketinden ders alınmadığını iddia edildi.

11 AĞUSTOS 2021'de Batı Karadeniz bölgesinde  etkili olan aşırı yağması sonucu, aniden su baskını ve heyelanlar meydana gelmiş, dere yataklarında bulunan yerleşim alanları bir çok insan yaralanmış ve bir çok kayıp vakaları görülmüştü.

    Bu felaketin ardından Alaplı Çayın Karadeniz'le birleştiği noktada mendirek olmadığı için Karadeniz'in dev dalgaları çıkış ağzını moloz taşlarıyla kapatıyor olması, kaydedilen görüntüler gerekli dersin alınmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yıllardır aynı problemle karşı karşıya kaldığı dile getiren vatandaşlar,” mendirek olmadığı için Karadeniz'in dev dalgaları çıkış ağzını moloz taşlarıyla her seferinde kapatıyor. Çay ağzının kapanmasıyla çaydaki su debisi de yükseliyor olması, Olası sel baskına karşı çay ağzının bir an önce moloz taşlarından temizlenmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandılar.

 ‘ALAPLI KÖPRÜSÜ RİSK RAPORU ALINMALIDIR”

  6 Nisan 2012 tarihinde Çaycuma’da meydana gelen köprü facia felaketinin ardından gözler, Alaplı’da 60 yıl önce inşa edilen Alaplı Köprüsü’ne çevrildi. Alaplı şehir merkezinde bulunan ve Karşıyaka ile ulaşımı sağlayan köprünün üzerinde her gün binlerce kişinin geçtiği ifade edilirken, onlarca kurum ve üniversitenin uyarısına rağmen köprü konusunda istenilen duyarlığın gösterilmediği söyleyen vatandaşlar,”

 Çok kısa süre önce Karadeniz bölgemizde yaşadığımız sel felaketinin ardından Çay yataklarının tıkanması, kapanması gibi sebeplerden kaynaklanan bir su baskınının hesabını kim verecek? Bu ne vurdum duymazlıktır” İfadelerini kullandılar    haber / Ertuğrul Yüksel 


 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

ÇOK ŞİDDETLİ DEPREM OLDU ,İSTANBULDA HİSSEDİLDİ 4.7 büyüklüğünde MEYDANA GELDİ.. Ülke Genelinde 30 Ekim’den İtibaren Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak Mezara neden su dökülür? Ölüye faydası var mı?