Home
29 Eylül 2023 ( 131 izlenme )
Reklamlar

Alaplı'da Mevlidi Nebi Coşkusu

Alaplı'da Mevlidi Nebi Coşkusu

Alaplı İlçe Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Alaplı Ķültür Merkezinde Konferans düzenledi.

Zonguldak’ın Alaplı Kültür Merkezinde düzenlenen programa Alaplı Kaymakamı Selçuk KÖKSAL, Belediye Başkanı Nuri Tekin,  İlçe Jandarma  Komutanı İbrahim Kuzgun, Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Sivil toplum örgütleri,Siyasi Parti İlçe Başkanları,Kamu Kurumlarının Yöneticileri ve vatandaşların katıldığı program ,Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.  Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı sinevizyon gösteriminin ardından Alaplı Müftülüğü İlahi Korosu Peygamberimizi anlatan ilahileri seslendirme ile başladı.

Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açış konuşmasını yapan  Alaplı İlçe Müftüsü Dr.Yılmaz Çelik "Peygamberimiz,İman ve İstikamet" konulu Konferansında iman etmenin her işin başı olduğunu ifade ettikten sonra "İstikamet ,Allah'ın emrini ve Peygamberin sünnetini yaşama ilkesi demektir. Peygamberimiz veda hutbesinde buyurduğu gibi "Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmayacaksınız."Bunlar Allah'ın Kitabı ve Peygamberimizin sünnetidir.Yâ Resûlallah! Bana İslâmı öylesine tanıt ki, onu bir daha senden başkasına sormaya ihtiyaç hissetmeyeyim, diye kendisine sorulan soruya“Allah’a inandım de, sonra da dosdoğru ol!” buyurarak İman etmenin ve İstikamet üzere olmanın önemini anlatmışlardır. Mevlidi Nebi Haftamızın , Peygamberimizi daha iyi tanıma,anlama ve yaşamamıza vesile olmasını niyaz ediyorum.Mihraptan,minbere,kürsüden,kurslarımıza Din hizmeti sunan Hocalarımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum.Ahirete irtihal etmiş olan hademei hayrata Allah'tan rahmet diliyorum.Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere, teşrifleri ile bizleri onurlandıran değerli misafirlerimize ,programın yapılmasında emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum."dedi.Program, protokol üyelerine gül takdimi ile sona erdi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

BEN UYURKEN..... Balıkesir'de 4 kadına yıldırım çarptı! 3'ü hayatını kaybetti.. ANNE BEN SENSİZ NE YAPARIM Meteorolojiden 2020'nin En Kötü Haberi; Günlerce Sürecek