Home
18 Haziran 2023 ( 374 izlenme )
Reklamlar

Ayağı kesilen Baba:Çocuklarımın okumasını istiyorum

Ayağı kesilen Baba:Çocuklarımın okumasını istiyorum

 

Alaplı’da, iş güvenliği önlemi alınmayan bir inşaatta çalıştığı sırada akıma kapılan   üçüncü derece yanıklar oluşan ve sol ayağı dizinden, sol elin parmakları kesilen Nail Çam (46), çocuklarının eğitimlerini tamamlayabilmesi için yardım istedi.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Abdi Köyü’nde yaşayan 46 yaşındaki Nail Çam, 24 Nisan 2023 yılında bir inşaatın Demir işlerinde iş güvenliği önlemi alınmadan 12 metrelik demir borunun yüksek gerilim hattına temasıyla akıma kapılan, bacak ve vücudunda yanıklar oluşan ve sol ayağı ile sol kolun parmakları kesilen Nail Çam, yaşadığı acı olayın izlerini silmek istiyor.

İlçede çeşitli inşaat şirketlerinde Demir ustası olarak çalışmaya başlayan Çam, iş güvenliği önlemi alınmadığı bir inşaatta çalıştığı sırada 12 metrelik demiri toprak zemininden üçüncü kata uzatmak isterken borunun yüksek gerilim hattına temasıyla akıma kapıldı.Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan ve yaralanan Çam, Arkadaşlarının durumu 112’ye bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.Çam, Ereğli Devlet Hastanesindeki ilk müdahale sonrası Kocaali şehir hastanesi yanık unitesinde sevk edildi. Hastane Yanık Merkezi Sorumlusu ve ekibince tedaviye alınan Çam’ın sol ayağındaki diz kapağı aşağısı ile sol kolun parmağı kesildi. Daha sonra altıncı kez bir operasyon geçiren Çam, sağ bacağından alınan parçalarla sol bacağına doku nakli yapıldı. Yaşadığı korkuyu unutamayan ve ömür boyu çalışamayacağını söyleyen Nail Çam, tedavisi sonrası olayla ilgili hukuki süreç başlatacağını söyledi.

50 gündür tedavi süreçte 6 kez ameliyat olduğunu söyleyen Çam " Çalıştığım yerde iş güvenliği önlemi alınmamıştı.12 metre demirleri vinçle çekerken demirin uç kısmı yüksek gerilim enerji hattına değdiği esnada bir şey hatırlamıyorum, sonra elim ve ayağım hissetmediği anladım. Hastaneye geldiğimde ayak parmaklarım ve bacaklarım siyah olmuştu. Altı ameliyat sürecince önce sağ bacağımdan parça alıp sol bacağıma ek yaptılar. Evde tek çalışan ve aileme bakıyodum. Bu durumda Çocuklarımın okula gidememesinden korkuyorum ,ne yapacağımı bilmiyorum, devlet büyüklerim ve hayırseverlerin yardımını bekliyorum" dedi.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Şaşırtıcı Görüntüler Gelmeye Devam Ediyor Son dakika... Meteoroloji'den kritik uyarı! Kara kış geri dönüyor İhtiyaç Sahibi Öğrencilere 3200 TL MHP Milletvekili Adayı Bayram Bozkurt Zonguldak'ı Karış Karış Ziyaret Ediyor