Bekir Pakdemirli istifa etti! Vahit Kirişci Tarım ve Orman Bakanı oldu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti. Vahit Kirişci, Tarım ve Orman Bakanı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti.

Karara göre, Vahit Kirişci Tarım ve Orman Bakanı oldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan açıklama geldi. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Tarım ve Orman Bakanlığı görevine atanan Sayın Vahit Kirişci’yi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Görevi devreden Sayın Bekir Pakdemirli bakanımıza bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SÖZLERİ TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

Geçtiğimiz yıl, Türkiye'nin pek çok bölgesinde çıkan yangınlar sonrasında ormanlık alanlar küle dönmüş ve AKP iktidarının mücadeledeki yetersizliği ile Bakan Pakdemirli'nin “ormanların korunması ve yangınlarla mücadelede belediyeleri sorumlu” sözleri tartışma konusu olmuştu.

TARIMSAL ÜRÜN İTHALATINDA DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ

Tarım Bakanı olmadan önce ABD’li bir patates şirketinin Ortadoğu danışmanlığını yapan Bekir Pakdemirli'nin bakanlığı döneminde tarımsal ürün ithalatındaki artış dikkat çekti.

Tarımda kendi kendine yeten ender ülkelerden biri olan Türkiye'de, artan maliyetler nedeniyle gıda enflasyonunun önünü almak isteyen AKP yönetimi, çareyi ithalatta buldu. Sadece 2021 yılında tarım ve gıda ürün ithalatı 20 milyar dolara yaklaştı.

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...


Reklamlar