Home
10 Şubat 2023 ( 252 izlenme )
Reklamlar

Dünyayı ağlatan baba ilk kez konuştu!

Depremde hayatını kaybeden 15 yaşındaki kızı Irmak'ın elini enkaz başında bırakamayan Mesut Hançer, "Koştum. Bir yandan Allah'a yalvarıyordum, 'Lütfen evimiz sağlam olsun.' Prensesimi çıplak ellerimle çıkarmak istedim ancak en sonunda onu enkaza bırakmak zorunda kaldım" diyor. Dünyayı sarsan kareyi çeken AFP foto muhabiri Altan ise, deklanşöre basarken yaşadıklarını "Kendi kendime 'Ne büyük acı' diye tekrarlayıp durdum. Gözyaşlarımı tutamıyordum" diyerek anlattı.

Dünyayı ağlatan baba ilk kez konuştu

Kahramanmaraş'ta enkaz altında can veren kızının elini bırakamayan baba Mesut Hançer'in fotoğrafı, tüm dünyayı ağlattı. Sosyal medyada on binlerce kez paylaşılan ve milyonlarca görüntülenen kareyi çeken uluslararası haber ajansı AFP, 'Türk babanını acısı deprem trajedisinin sembolü oldu' başlığıyla bir haber servis etti.

Yaklaşık 60 metre uzaklıktan babayı kadrajına aldığında, hassas bir andı. Baba Hançer Altan'ı kovmak yerine yanına çağırdı, "Çocuğumun fotoğraflarını çek" dedi, titreyen bir sesleYa Birinci Dünya Savaşı hiç yaşanmamış olsaydı? Strateji oyunu tarihi senaryoları simüle ediyor 

'FOTOĞRAFI ÇEKERKEN GÖZYAŞLARIMI TUTAMIYORDUM'

Foto muhabiri Altan, "Fotoğrafı çekerken çok üzgündüm. Kendi kendime 'Ne büyük acı' diye tekrarlayıp durdum. Gözyaşlarımı tutamıyordum" diyor.

Dünyayı ağlatan baba ilk kez konuştu

AFP, babanın tuttuğu yası dünyanın ve ülkesinin görmesini istediğini ve bunun gerçekleştiğini yazdı. Dünya çapında ses getiren kareler, Wall Street Journal'dan Financial Times'a birçok büyük yayın kuruluşu tarafından ilk sayfadan verildi.

AFP foto muhabirinin kendi adını ve kızının ismini sorması üzerine baba Hançer güçlükle konuştu. Adem Altan, "Ağzından kelimeler güçlükle çıkıyordu, bu yüzden onunla fazla konuşamadım" diyerek yaşadıklarını anlatıyor.

Dünyayı ağlatan baba ilk kez konuştu

'380' NUMARANIN ALTINDA ADI GÜÇLÜKLE OKUNUYOR: IRMAK'

Alman Bild gazetesi ise, kızını toprağa veren acılı baba Mesut Hançer'le kısa bir röportaj gerçekleştirdi. Kapıçam Mezarlığı'nda babayı gördüğünü ve halen fotoğraftaki turuncu montu giydiğini aktaran Bild muhabiri Hamdi Gökbulut, şöyle devam ediyor:

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

DOĞUM YAPTIKTAN HEMEN SONRA FELÇ GEÇİRDİ. HEMŞİREYE FISILDADIĞI 3 KELİMEYLE DOKTORLARI ENDİŞELENDİRDİ Esra Erol’da akılalmaz olay: 2 elti aynı adama kaçtı Aksaray tamamen kapandı: Kısıtlamada bakkal ve manavlar da kapalı İnancım gereği şarkı söylemeyi bıraktım