Home
25 Ocak 2022 ( 901 izlenme )
Reklamlar

Fıtık için hastaneye giden adamın rahmi olduğu anlaşıldı

Cinsel organındaki şişlik ve fıtıkk  nedeniyle doktora başvuran 3 çocuk babası 67 yaşındaki adamın rahmi olduğu anlaşıldı. 200 kişide 1 görülen bu ender durum, adamın rahminin alınmasıyla sonuçlandı.

ŞİŞLİK NEDENİYLE DOKTORA GİTTİ

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, ismi açıklanmayan 3 çocuk babası 67 yaşındaki adam, sol fıtığı ve cinsel organında duran şişlik nedeniyle doktora gitti.

Hastanın karın bölgesini muayene eden doktorlar, penis ve skrotum yanında kadın üreme organlarına sahip olduğunu gördü. Olay, Kosova'daki Priştine Üniversitesi'nde çalışan doktorlar tarafından yayınlanan Üroloji Vaka Raporları dergisine de konu oldu.

RAHMİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Hastada ortaya çıkan ve son derece nadir görülen bu durumun “kalıcı müllerian kanal sendromu” (PMDS) olduğu teşhis edildi. Hastanın şişkinliğinin altında tek bir testisin yanında yumurtalık, yumurta kanalı (fallop tüpleri) ve rahim keşfedildi.

200 KİŞİDE 1 GÖRÜNÜYOR

Tıp dünyasında benzerlerine rastlansa da bu tarz vakalar yaygın olarak görülmüyor. Söz konusu adamın yaşadığı durumun, dünya genelinde 200 kişinin başına geldiği belirtilirken, hastanedeki doktorların ise ilk defa böyle bir olayla karşılaştığı bilgisi verildi. 

AMELİYAT EDİLMEDEN KEŞFEDİLMİYOR

Bu tür vakalarda, hastalar başlarına böyle bir durumun geldiğini çoğu zaman fark etmiyor. Hastalığın semptomları arasında testis çekilmesi ve kasık fıtıkları bulunuyor. Ancak kitleyi tedavi etmek için ameliyat yapılmadıkça kadın organları keşfedilmiyor.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bergüzar Korel ve Halit Ergenç Bu da CHP'nin hizmeti! Lamba formunda heykelleri açıldı Eşini vahşice katletmişti! Kan donduran sözler Nevşehir'de 5 günde aynı aileden 4 kişi koronavirüse yenildi