Home
03 Eylül 2024 ( 707 izlenme )
Reklamlar

HARMANDA YANGIN VAR,TMO FINDIĞI ALMAMAK ÜZERE ALIYOR

   Harmanda yangın var. Bahçede yangın var. Bizi arayan vatandaşlar, sürekli fındık ile ilgili niye haber yapmıyorsunuz diye sersenişte bulunuyorlar.?

👉
Vatandaş Toprak Mahsulleri Ofisi’ne fındık teslim etti. Fındığını randımandan geçirdi. Onların şartlarına göre fındığını verdi,verdi de parayı ne zaman alacak? 45 gün sonra. Peki devlet bu parayı hemen veremezmi !,aslında , ufak dokunuşlarla bu para bir haftada ödenir. Fındığını çarşamba mı yatırdın, cuma günü paranı al..üretici fındığını toplatmak için işçi tutacak, Milletin işçisi gidecek, milletin çoluğu çocuğu okuluna gidecek.
yani bu boşlukta üretici özellikle tekelleşen tüccar zihniyetine satıldı.
EY VEKİLLER NEREDESİNİZ? TMO FINDIĞI ALMAMAK ÜZERE ALIYOR
KINA DÜĞÜNDE YAPILIR, DÜĞÜNDEN SONRA…
Cumhur İttifakı’nın Karadeniz vekil ortakları. AK Parti İl Başkanı, Vekilller bu konuda siz ne diyorsunuz? Bölgemizde Vekil çıkaran fındık üretici Milletvekillerimiz var.
Ne sesleri var, ne soluğu var. Bir ses verin, bir açıklama yapın,olmadı TMO Gelin bir vatandaşı dinleyin..
Örnek misali; Temel askerdeyken, komutanı sormuş demiş ki ‘Düşman havadan gelirse ne yaparsın?’ Temel, ‘Ateş ederim komutanım.’ ‘Karadan gelirse?’ demiş komutan, ‘Ateş ederim komutanım.’ Komutan, ‘Toprağın altından gelirse?’ Temel, ‘Komutanım bu ordunun benden başka askeri yok mudur?’der..bizde diyoruzki,fındık üreticinin sesi olun..fındıkçıların bir derdi var
Toprak Mahsulleri Ofisi bir haftada ödeme yapmalı.Tücarlar da,
Bu piyasanın oturması için yok elek koyuyorlar, yok böcek koyuyor tutturdular.. TMO ise Fındık ödemeleri 45 gün deniliyor.. Devletin imkanı büyük, imkanları farklı. çözüm noktasında anında çözülür..
Şayet bu paralar 45 gün sonrası yerine 1 haftada ödense Tüccarlar istediği gibi at koşturamazlar, Adam haramilere haraç verir gibi, fındığını 100 liradan 105 liradan tüccara verecek, işçinin parasını ödeyecek. 45 gün bekleyecek, bir derman olsanız, çok mu olur..
Ankarada Fındık olayına bir el atsanız, Karadeniz milletvekilleri bir araya gelse,anında fiyatlar yükselir. Bir kaynak mutlaka vardır, devletin kasasında. Ama dertlenen yok. Toprak Mahsulleri Ofisi fındığı almamak üzere alıyor.
Özel Tücarlar harmandan fındığı 80100 liraya alıyor. Geçen sene bu millet 110, 100 liradan fındık sattı. Geçen sene yevmiyeyi 600 lira belirleyen devlet, bu sene 800 lira belirledi ise işci yevmiyeleri 1200 tl ödendi. Kısaca, 45 günlük fiyatı son verilmeli. Düğün geçtikten sonra, kına nereye yakılır bilmem, ama düğün burada değil. Yangın var, su lazım..

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İsmail Küçükkaya ve Fatih Portakal'dan Kötü Haber Bu günlerde yerel siyaset hızlandı. Ak Partiden İlçe Başkanı Av: Altan Güngör hafife alan hayatının hatasını yapar.. 27 ilkokul öğrencisine cinsel istismar davasında istenen ceza belli oldu Tedbirler artırıldı! HES kodu olmayanlar kente giriş yapamıyor