Home
10 Şubat 2023 ( 318 izlenme )
Reklamlar

Hatay'da gasp çetesi kıskıvrak: Görüntüler sosyal medyaya damga vurdu, özel harekat harekete geçti

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye Türkiye'nin dört bir yanından yardım tırları yola çıktı. Yaşanan felaketi fırsat bilen bazı vicdansızlar, yardım tırlarının önünü keserek yağmalamaya başladı. Hatay'dan gelen görüntüde, yardım tırlarının önünü kesen ve yolu arabayla kapatan bir grup yağmacı, gıda malzemelerini zorla almak istedi. Sosyal medyada görüntülerin kısa sürede yayılması üzerine harekete geçen polis özel harekat ekipleri, çeteyi kıskıvrak yakaladı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili yerle bir eden 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin Türkiye'yi hüzne boğdu. Her geçen saat felaketin bilançosu ağırlaşırken aramakurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Büyük ölçüde hasara uğrayan kente yönelik yurdun dört bir yanından yardımlar sürerken, bölgeden depremzedelere giden yardım malzemelerini yağmalayan vicdansızların haberleri de geliyor.

YOLU ARAÇLARIYLA KAPATTILAR

Hatay'ın Antakya ilçesinde tespit edilemeyen bir bölgede, yardım tırlarının önünü kesen ve yolu arabayla kapatan bir grup yağmacı, gıda malzemelerini zorla almak istedi. Tır sürücüsüne araçın içinde ne olduğunu soran yağmacılar, sürücüyü tehdit etti.

ÇETE KISKIVRAK YAKALANDI

Yağmaçılar sürücünün ikna çabası sonrası yolu açtıktan sonra tırdan uzaklaştı. Gelen son bilgilere göre, sosyal medyada görüntülerin kısa sürede yayılması üzerine harekete geçen polis özel harekat ekipleri, çeteyi kıskıvrak yakaladı.

ERDOĞAN'DAN YAĞMACILARA TEPKİ

Öte yandan bugün Adıyaman'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede yağmacılık yapanlara tepki göstedi. Erdoğan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Yolların bir kısmı, depremin yol açtığı yıkımlar ve kış şartları ile dışardan gelen araçlar nedeniyle trafik yüküne maruz kaldı. Bunlara rağmen devletimizin tüm imkanlarını bölgeye yönlendirdik. Afet bölgesi ve OHAL kararı aldık. Bununla bazı kendini bilmezler soygun yapıyorlar. marketleri soyuyorlar. İş yerlerine saldırıyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suiistimalleri yapanlar yakalandığında gerekli müeyyideler uygulanacaktır"


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

85 Yaşında Vefat Eden Yaşlı Kadın 53 Yıllık Sırrıyla Gömüldü ERDEMİR, EREĞLİ’NİN KURTULUŞUNUN 102 YILINI KUTLADI İstanbul'dan Ürküten Görüntüler Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek