Home
11 Şubat 2022 ( 1150 izlenme )
Reklamlar

Haydar Dümen hayatını kaybetti!

Posta Gazetesi Yazarı Nöropsikiyatri uzmanı Dr. Haydar Dümen koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 90 yaşında hayatını kaybeden Dümen, koronavirüs önlemleri çerçevesinde toprağa verildi.

Türkiye en renkli doktorunu kaybetti. Psikiyatrist ve posta  gazetesi yazarı hardar dmen  31 Ocak'tan beri Beykent Üniversitesi Hastanesi'nde Covid tedavisi görüyordu.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLDİ

10 Şubat akşamı koronavirüse bağlı kalp durması neticesinde hayatını kaybetti. Bugün koronavirüs önlemleri çerçevesinde toprağa verildi. 90 yaşındaydı. Dr. Haydar Dümen Posta gazetesinde yazdığı cinsellik ile ilgili yazılar ve renkli kişiliği ile milyonların sevgisini kazanmıştı.

HAYDAR DÜMEN KİMDİR?

Haydar Dümen, 1931 yılında Uşak‘da İki saray köyünde doğdu. Yaşadığı köyde ilkokul olmadığı için başka köyde bir ailenin yanında kalarak okudu. Ortaokul ve lise 2. sınıf bitene kadar Uşak’ta okudu. Lise son sınıfı fen şubesi olduğu için Afyon‘da okudu.

1948 yılında mezun olduğu liseden sonra kazandığı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde okumak için İstanbul‘a gitti ve ve 1955 yılında mezun oldumuştur. 1958 yılında da nöropsikiyatri uzmanı olarak nöroloji ve psikiyatri dallarında uzmanlık diplomasını aldı. 25 yıl devlet hastanelerinde çalıştıktan sonra 1980 yılında emekli oldu.

1965 yılında Taksim İlkyardım şimdiki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1980 yılına kadar şef olarak çalıştı. O tarihte Cumhuriyet Gazetesi’nde “Akıl Hastalarının Teşhiri Doğru Değildir” makalesinden dolayı Samsun‘a sürgün olarak tayin edildi.

Daha sonra araştırma ve yazın hayatına giren Dümen, özellikle cinsellik üzerine yazdığı kitaplarla dikkatleri üzerine topladı. Posta Gazetesi'nde uzun yıllardır cinsellik üzerine yazılar yazıyordu.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İNSAN BUNU NASIL YAPAR İNANAMIYOR CADDE BOYU TEK ÇÖP KUTUSU YOK 2 Aralık Türkiye koronavirüs tablosu! Bakan Koca son durumu açıkladı Genç sürücüden yediği cezaya ilginç tepki: “Bütün harçlıklarım gitti”