Akıllı telefonlarda bazı tehlikeler bulunuyor. Bu tehlikeler arasında ise mobil uygulamaların taklit edilmesi de yer alıyor. İşte yeni açıklanan ve telefonlardan hemen silinmesi gereken 6 mobil uygulama:
haber devamı>>
Teknolojinin kullanımının artması beraberinde mobil cihazların, sosyal medya hesaplarının ve bilgisayarların hacklenmesi ve veri çalınması yaygın bir şey haline geldi.
Hackerların kullanıcıların cihazlarına girmek ve bilgi çalmak için kullanabileceği çok sayıda yol bulunuyor ve bunun için de yeni yöntemler geliştiriliyor. Öte yandan bu kişilerin sizin haberiniz olmadan telefonunuza girmek için geliştirdikleri en yeni teknikler gerçekten de şaşırtıyor.>>
SAHTE UYGULAMALAR BÜTÜN VERİLERİNİZİ ÇALIYOR
Yeni yöntemler arasında popüler uygulamaların bir kopyası oluşturuluyor. Siz güvenilir bir uygulama olarak indiriyorsunuz ancak o sahte uygulama telefonunuza giriyor ve sizin bilgilerini çalıyor. Pek çok kişisel bilgiye ulaşmayı sağlayan sahte uygulamalar kullanıcıları tehdit ediyor.
4
Bir siber güvenlik şirketi olan BitDefender, dolandırıcıların yeni yönteminin popüler uygulamaları klonladığını söylüyor. Kullanıcıları kandıran bu uygulamalar kişilerin bilgilerinin çalınmasını ve pek çok şekilde dolandırıcılıkta kullanılmasına neden olabiliyor.
5
Yeni ortaya çıkan dolandırıcılık yönteminde Android kullanıcıları hedefte. Bir Android kullanıcısıysanız hemen telefonunuzu kontrol etmeli ve cihazınıza böyle bir uygulamanın indirilip indirilmediğini öğrenmelisiniz. Eğer yanlışlıkla da olsa bu 6 uygulamadan biri telefonunuzda yüklüyse hemen silmeniz gerekiyor.
6
Google Play Store her geçen gün daha güvenli bir hale gelse de yine de sahte uygulamalar da yer alabiliyor. Milyarlarca kişiye seslenen bu uygulama mağazası, zaten mevcut uygulamaların bir kopyasını oluşturmanın ve farklı web sitelerine yüklemenin alternatif bir yoluyla kullanıcıların karşısına çıkıyor.
7
Siber güvenlik şirketi BitDefender, Google Play Store üzerinde gerçekleştirdiği araştırmayı Android telefonlarla kesinlikle bulunmaması gereken uygulamaları listelemiş oldu.
8POPÜLER UYGULAMALAR GİBİ DURUYOR
POPÜLER UYGULAMALAR GİBİ DURUYOR
Bu uygulamalar arasında ise Book Readr, Pluto TV, Kaspersky: Free Antivirus, VCL Media Player, Uplift: Health and Wellness App, Gosuslugi.ru gibi uygulamalar yer alıyor.
9
Söz konusu uygulamalar ise binlerce kişiye ulaşıyor ve bu sayede kullanıcıların kişisel bilgilerini çalıyor. Hem uygulamanın ismi hem de logosu konusunda resmen 'sahte ama gerçekmiş gibi görünen' uygulamaları geliştiren bu insanların amacı, kullanıcıları kandırarak kişisel bilgileri çalmak.
10YÜKLEYENİ YAKAN UYGULAMALAR
YÜKLEYENİ YAKAN UYGULAMALAR
Akıllı telefonların batarya performansı kağıt üstünde her ne kadar 'mükemmel' olarak görünse de işler kullanıma geçince değişebiliyor. pCloud tarafından hazırlanan yeni bir raporda ortaya çıktığı kadarıyla masum görenin mobil uygulamalar, telefonların bataryasını yiyip bitiriyor.
11
Telefon katili olarak adlandırılan bu mobil uygulamaların bazıları telefonun bataryasını resmen emiyor. Aktif olarak pek çok kişi mobil uygulamalara güveniyor.
12
Gerek spor yapmak için gerekse görüntülü ve sesli görüşmeler yapmak amacıyla ya da sosyal medyada gezinmek için popüler uygulamaları tercih eden milyonlarca kişi bataryasının daha çabuk bittiğine şahit oluyor.
13TELEFON KATİLİ UYGULAMALAR
TELEFON KATİLİ UYGULAMALAR
Telefonların ömrünü kısaltan adeta öldüren bu uygulamaların konum bilgilerini çekmesi, kamera kullanımı ve benzer verileri sürekli takip etmesi bunları 'telefon katili' uygulamalar olarak adlandırılmasına neden oluyor.
14
Yapılan araştırmada da telefonların bataryasını sömüren bu uygulamalar telefonun sadece konum bilgilerini kullanmıyor. Wi-Fi açıkken sürekli veri çekmesi, parmak izi ve ekran kilidi gibi güvenlik yöntemlerini kullanması, kamera ve mikrofon gibi araçları kullanması telefonları yavaş yavaş öldürüyor.
15
Yapılan araştırmalara göre en çok batarya harcayan uygulamalar arasında: Fitbit, Verizon, Uber, Skype, Facebook, Airbnb, BIGO Live, Instagram, Tinder, Bumble ve Snapchat başta olmak üzere onlarca uygulama bulunuyor. Sıralanan bu uygulamaların büyük bir çoğunluğu Türkiye'de de aktif bir şekilde kullanılıyor.
16EN POPÜLER UYGULAMALAR DA BENZER ŞEKİLDE BATARYALARA SALDIRIYOR
EN POPÜLER UYGULAMALAR DA BENZER ŞEKİLDE BATARYALARA SALDIRIYOR
Kullanıcıların bataryalarına saldıran bu uygulamalar arasında sırasıyla WhatsApp, Zoom, YouTube, Booking, Amazon, Telegram, Linkedln gibi popüler uygulamalar da yer alıyor.
17
Yapılan bu araştırmada 100 uygulamanın incelendiği belirtiliyor. Söz konusu uygulamalar arka planda çok fazla veri kullandığı için telefonların şarjlarını bitiriyor.
18
Araştırma şirketi aynı zamanda uygulamaların zarar seviyelerini bir yüzde ile ifade ediyor. Liste yüzde 72 ile başlarken en üst noktada yüzde 90'lar aşılıyor.
19YÜZDE 92YE KADAR ÇIKIYOR
YÜZDE 92'YE KADAR ÇIKIYOR
En çok yüzde 92 ile Fitbit uygulaması bizleri karşılıyor. Bu uygulama giyilebilir cihazlarınızın verilerini topladığı için bu kadar batarya tükettiğini söylemek mümkün.KAYNAK- MİLLİYET