Home
16 Ocak 2022 ( 393 izlenme )
Reklamlar

İğrenç şaka yüzünden hem işinden hem tazminatından oldu! Arkadaşının iç çamaşırını çıkartıp...

 

İğrenç şaka yüzünden hem işinden hem tazminatından oldu! Arkadaşının iç çamaşırını çıkartıp...

İğrenç olay bir fabrikada meydana geldi. Mesai saatine de bir işçi, iş arkadaşının pantolonunu indirip iç çamaşırını çıkarttı. Bunla da yetinmeyen işçi onlar kişinin şaşkın bakışları altında iç çamaşırını iş yerinde gezdirince, hem işten kovuldu hem  tazminat ndan oldu. Yıllar süren davada Yargıtay da son noktayı koydu.

Fabrikada iki kafadar işçinin iğrenç şakası olay oldu. işçi erden biri, diğer işçinin pantolon ve iç çamaşırını çıkartarak fabrika içerisinde gezdirdi. Onlarca çalışanın şaşkın bakışları sonrası, ustabaşının raporu doğrultusunda şakayı organize eden ve pantolonunu çıkartan işçi tazminatsız kovuldu.

ŞAKACI İŞÇİYE YARGITAYDAN KÖTÜ HABER

Pantolon ve iç çamaşırını çıkartarak işyerinde tur atan işçi, kıdem ve ihbar tazminatı davasını kazandı. yargıday 22. Hukuk Dairesi de kararı onadı. Ancak şakayı organize eden işçi yargıdan eli boş döndü. Sadece bir şaka yaptıkları için kovulduğunu belirten davacı işçi, iş sözleşmesinin haklı sebep olmadan feshedildiğini, tazminat alacaklarının ödenmediğini, ayrıca işyerinde yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmelerinde öngörülen ücret zamlarının tam olarak uygulanmayarak ücretinin eksik belirlendiğini öne sürdü.

Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fark aylık ücret, fark ikramiye ve fark fazla çalışma ücreti alacaklarının hüküm altına alınmasını talep etti. Davalı şirket avukatı ise davacının iş sözleşmesinin haklı sebeple feshedildiğini, dava konusu alacak taleplerinin haksız olduğunu ileri sürerek davanın reddini savundu.

Mahkeme, davacının iş sözleşmesinin işyerinde ahlaka aykırı hareketlerinden dolayı şaka eyleminden aylar sonra feshedildiği gerekçesi ile dava belirsiz alacak davası olarak kabul edilerek davanın kısmen kabulüne karar verdi. Kararı işveren avukatı temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son dakika... Kadir Şeker'e 12 yıl 6 ay hapis Öyle bir şey söyledi ki AÇ KARNINA YAPMAMANIZ GEREKEN 9 ŞEY Bekir Pakdemirli istifa etti! Vahit Kirişci Tarım ve Orman Bakanı oldu