Home
07 Haziran 2023 ( 81 izlenme )
Reklamlar

Muhtar Adaylarına Kötü Haber, Muhtar Maaşları Kalkıyor Mu?

Muhtar Adaylarına Kötü Haber, Muhtar Maaşları Kalkıyor Mu?

Muhtar adaylarına kötü haber, muhtar maaşı kalkabilir! Bu haberden sonra adaylıktan çekilenler olabilir.


Türkiye’de bulunan 81 ilin her birinde yüzlerce köy ve mahalle bulunmaktadır.Köy ve mahallelerde muhtar olarak görev yapan yine yüzlerce muhtar vardır. Peki muhtarlar 2024 yılı itibariyle kendilerine belirlenen muhtar maaşlarını almaya devam edebilecekler mi? Alınan son dakika bilgilerine göre, Muhtar maaşları bir zamanlar asgari ücretten daha yüksek değildi.


Muhtarlar ortalama 8 bin 500 Türk Lirası maaş alıyorlar, TEMMUZ ayında refah payı ve enfelsyon hariç, olmak kaydıyla muhtar maaşı 11 bin olarak beklendiği gelen bilgiler arasında.. son günlerde TBMM kulislerinde konuşulan ,Muhtarlarla ilgili alınan yeni karar ile Muhtar maaşlarının kaldırılacağı açıklandığı bilgisine ulaşıldı. Devam eden görüşmeler sonucunda Muhtarların daha önce olduğu gibi gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüleceği yönünde karar alınacağı, kararın tebligat niteliğinde resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe gireceği beklendiği, 31 Mart 2024 yerel seçimler öncesine yetiştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceği öğrenildi. Ancak son yapılan zamlar ve düzenlemeler sonrasında 20192024 döneminde Muhtarlar ortalama 8 bin 500 Türk Lirası maaş almaktadır. Ayrıca Muhtar maaşları her yıl yapılan zamlarla yükselmektedir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Az Önce Resmen Açıkladı. Bayramda Sokağa Çıkma Yasağı Erken Emeklilikte 15 Yıl Formülü Sakarya, Düzce ve Eşkişehir'de duyulan ses.. BU KA/N GURUBU KORONAVİRÜSÜ AĞIR GEÇİRİYOR