Home
12 Ocak 2022 ( 331 izlenme )
Reklamlar

SON DAKİKA | DSÖ'den korkutan Omicron açıklaması: 68 hafta içinde...

Omicron varyantıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütünden son dakika açıklaması geldi. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, önümüzdeki 68 hafta içinde Avrupa'da nüfusun yüzde 50'sinden fazlasının Omicron ile enfekte olacağını tahmin edildiğini ifade etti.

Son dakika haberi: Dünyada tedirginliğe yol açan Omicron varyantıyla ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bir açıklama yaptı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, 2 ay içerisinde Omicron mutasyonunun Avrupalıların yarısından fazlasını etkileyeceğini tahmin ettiğini söyledi.

DSÖ'DEN OMICRON AÇIKLAMASI: 68 HAFTA İÇİNDE...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Covid19 ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mevcut yayılma hızında 2 ay içerisinde Omicron mutasyonunun Avrupalıların yarısından fazlasını etkileyeceğini tahmin ettiğini söyleyen Kluge, “Avrupa ve Orta Asya'daki 53 ülkeden 50'si Omicron vakaları bildirdi. Bu hızla Sağlık Metrikleri ve Değerlendirme Enstitüsü (IHME), önümüzdeki 68 hafta içinde bölge nüfusunun yüzde 50'sinden fazlasının Omicron ile enfekte olacağını tahmin ediyor" ifadelerini kullandı.

"MUSTASYONLAR İNSAN HÜCRELERİNE DAHA KOLAY YAPIŞIYOR"

Bölgede 2022'nin ilk haftasında 7 milyondan fazla Covid19 vakası tespit edildiğini belirten Kluge, “10 Ocak itibariyle 26 ülke, nüfusunun yüzde 1'inden fazlasının her hafta Covid19'a yakalandığını bildiriyor” dedi. Son haftalarda derlenen verilerin Omicron'un yüksek oranda bulaşıcı olduğunu doğruladığını da sözlerine ekleyen Kluge, “Mutasyonlar insan hücrelerine daha kolay yapışıyor ve daha önce hastalığı geçirmiş veya aşılanmış kişileri bile enfekte edebilir” sözlerine yer verdi.

Omicron'un hızlı yayılımının birçok ülkede sağlık sistemini tehdit ettiğini vurgulayan Kluge, okulların kapatılacak en son ve kapatılması halinde açılacak ilk yer olması gerektiğinin altını çizdi.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Alaplı'da vatandaşlara fidan dağıtıldı Yılanlar evi bastı Yavru köpekleri timsaha yem etti! Kan donduran görüntüler viral oldu Böyle yarışmacı görülmedi