Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bulunan Mollabey İlkokulu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO) iş birliğiyle "Nesilden Nesile Oyun Köprüsü" adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.
Proje kapsamında, okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte veliler ve öğrenciler birlikte seksek, mendil kapmaca, körebe, sandalyede kapmaca ve yumurta taşıma gibi geleneksel oyunlar oynadı. Etkinliğin amacı, hızlı dijitalleşen çağda unutulmaya yüz tutan oyunları yeniden canlandırmak ve okul-aile iş birliğini güçlendirmek olarak açıklandı.
Mollabey İlkokulu Müdürü Ömer Yavuz, "Eğitimde veli katılımı, öğrenci başarısının anahtarıdır. Bu etkinlikle velilerimiz çocuklarının dünyasına eğlenceli bir şekilde dahil oldu. Aynı zamanda kültürel mirasımız olan geleneksel oyunların gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefledik." dedi.
Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise, etkinliğin dijital bağımlılıktan uzaklaşmayı ve aile içi iletişimi desteklediğini belirterek, "Bu tür projeler kültürel değerlerin korunmasına yönelik önemli adımlardır." ifadelerini kullandı.
Etkinlik, öğrenci ve velilere yapılan ikramlarla sona erdi.
GELİN ÇEKMECENİN İÇİNDEKİNİ GÖRÜNCE..2665 izlenme
Erdemir,24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajımı69 izlenme
Alaplı’da gümrük kaçağı elektronik sigara ele geçirildi120 izlenme
Cenazeye yolunda korkunç kaza, Kafa kafaya çarpıştılar ,1 ölü 5 yaralı1752 izlenme
Et diye millete at ve Eşek eti yedirmişler628 izlenme
Şampiyon Güreşçi Alaplı'da davul zurna ile karşılandı165 izlenme
Bu ne Bolluk ? sıralama nasıl belirlenecek !531 izlenme
1 Haziran’dan sonra yasaklar kalkacak mı? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı38 izlenme