Home
09 Aralık 2023 ( 170 izlenme )
Reklamlar

Yer Alaplı; Son dönemde çevremizde bir çok önemli gelişme yaşandığını şahit oluyoruz

Zaman öyle hızlı akıyor ki, takibi bile zor.

Son dönemde çevremizde bir çok önemli gelişme yaşandığını şahit oluyoruz

En önemli gelişmelerden birisi şu; İlçede seçim nasıl ve kimin kazanacağı, sokaklarda uyuşturucu nasıl önlem alınabilir,trafik ayrı bir sorun..

Aynı durum Türkiye genelinde hemen her ilde de yaşanıyor.

Şimdi bazı gelişmeleri şöyle sıraya koyarak azar azar değerlendirelim?

****

Av. Altan Güngör ,Alaplı AK Parti İlçe Başkanlığı´na bir süre önce atandı.

Yeni bir ekip ve heyecan ile partiye ivme kazandıracak inancı var herkeste.

Altan beyi, avukatlık yaptığı bir İlçede yakından tanıdığı herkesin bir isim

Daha önce de ilçe Yönetim kurulu  başkanlığı yapmış birisi olarak kendisini yıpratmamış, yüzünü eskitmemiş ve sahip olduğu pozitif yanları nedeniyle görev verilmiş değerli bir isimdir.

Bu özellikleri ve vazifelendirilmesi nedeniyle şu an güzel bir performans çizdiğini görüyoruz. Bir kere kendisine bu görevi veren Sayın Cumhurbaşkanı´nı mahcup etmeme amacında.. hedefinde ise Ak Parti Belediyeciğini Alaplı'yı daha üst katmerlere taşıma hayalini yaşamak..

 ****

Alaplı'da  muhalefet partileri bu ara biraz durgun görünüyor.

İYİ Parti ise Alaplı Belediyesinin kuyruğunu takip ederek hareket ettiğini görüyoruz..DEVA ilçe örgütleri ve diğerleri ise varmı yokmu belli değil..

MHP´de İlçe Başkanı Erol Oktay ve arkadaşları çalışmalarını sürdürüyor.

Oktay Bey de yakından tanıdığım ve siyaseten temiz birisi, teşkilatını ve Cumhur ittifakı üzerinde partisini dinamik tutmaya yönelik girişimleri olduğunu biliyorum.Aday aday tanıtım toplantılarında çıkan ağzından kelimeleri özenle seçerek konuşuyor.

*****

Birazda Alaplı'nın Trafik ve Emniyet Amirinden bahsedelim

Yeni Emniyet Amiri, İlçeye geldiğinden ilk itibaren vatandaşlara mesafeli davranan bir polis müdürü, Basınla iç içe değil..  özünde başarılı olabilir ama Halk ile Emniyet arasında en kötü bir dönemini geçirildiğini şahit olyuruz.. Elbette birim amirlerinden gerekli bilgileri alıyordur ama vatandaşımızda şehir içinde polis ve kolluk kuvvet güçlerini görmek istiyor..

Bir gazeteci olarak kendisini bilgilendirmek istiyorum. Alaplı'da çok şükür terör sorunu yok.. Ama başka önemli sorunlar var.

Alaplı'nın güvenlikte en önemli sorununun asayiş, uyuşturucu  ve trafik sorunları olduğu konusunda herkes şikayetci.

Özellikle son dönemde asayiş olaylarında toplumu rahatsız eden bir tırmanma gözleniyor. sokaklarda belinde silahı veya bıçağı olan tipler cirit atıyor. önlemler yeterlimi hayır tabi..

Alaplı'da son yıllarda uyuşturucu kullananların sayısında artış gözlenirken, uyuşturucu kullanım yaşı da giderek düşüyor.. daha Önceki Emniyet Müdürleri okullarda uyuşturucu ile ilgili konuşmacılar düzenlerlerdi, şimdi ise sokaklarda trafik polisi hariç, güvenlik güçlerini  göremiyoruz. Kısaca,Yeni Emniyet Amirimizden Alaplı'nın bu önemli sorunlarına eğilmesini ve daha etkin mücadele yöntemlerini sergileyerek başarılı olmasını bekliyoruz.

**********************

 

son zamanlarda sosyal medya üzerinden aynı paylaşımlardan bahsedelim

Çağ değişti, mertlik bozuldu derlerya, bazı kuruluş veya siyasi partileriden atılan hazır metinler..

oradan gazetecilere haberleri yazıp atıyorlar. Bu gibi hazır metinler gazeteci arkadaşların işine gelmeye başladı,doğrusu benimde bazen .. 

zahmetsizce haberi alıp sosyal medya'ya veya internet sitesine kopyalayıp yapıştırma yöntemi...

bazı arkadaşlarda Manşeti ve haberin neyse girişini değiştiriyorlar, doğrusuda bu zaten ama İçini okuma bile okumayanlar var.

 bir diğer konu ise sivil toplum örgütlerinden , Siyasi Partilerden, Belediyeden yine atılan hazır haberler,basından bu kadar niye çekiniyorsunuz kendi kendinize geziyorsunuz.. 

Misafir kabül ediyorsunuz, gelinir gelmeyebilinir, 

usulden olsa bilgilendirme mesajı atsanız doğru olmazmı..  

Basının olduğu yerde çok seslilik olur, her basın mensubu arkadaşım olay yerinde etrafını ve çevresinde bulunan insanlarıyla beraber farklı yorumlanır..

 ben ve kurumum çağrılmadığımız hiçbir haberi yapmıyorum ve gitmiyorum..unutmadan son sözümü şöyle belirtmek istiyorum,; "iyi bir Gazeteci iyi bir gözlemcidir"..unutmayalım..

 

 

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cami tuvaletinde iğrenç olay! 10 yıl hapis 18 Kasım Koronavirüs Tablosu Açıklandı! Korkutan Sonuçlar! TORUNUMU SİZDE YIKASAM KIZAR MISINIZ'' DİYE SORDU. Bin 500 haneli mahallenin kanalizasyonu bu dereye akıyor