Home
06 Ağustos 2022 ( 369 izlenme )
Reklamlar

YETERLİ MÜRACAT ULAŞIRSA TOKİ ALAPLI’DA 170 DAİRE YAPACAK..

 

  YETERLİ MÜRACAT ULAŞIRSA TOKİ ALAPLI’DA 170 DAİRE YAPACAK..

 

Türkiye genelinde 81 ilde hayata geçecek olan konut projesiyle ilgili 2016 yılında yapılması düşünülen ve yönetmenlik nedeniyle gerçekleşmemesi sonucu iptal edilen  Alaplı’da 2. Etap TOKİ, tekrar gündeme geldi. Alaplı’da da TOKİ Konutları’nın yapılacak olması ilçede büyük sevinç yaratırken, Emekliler dernekleri tarafından ön talep alındıktan sonra, Alaplı’da yaşayan dar gelirli vatandaşlarında TOKİ’den konut talebine cevap verileceğini öğrenildi.

 

  Düşük bütçeli vatandaşları ev sahibi yapacak proje 81 il genelinde şimdiye kadarki en büyük konut projesi olarak tarihe geçecek. Hükümet Hazine arazilerini de uygun koşullarda konut yapımı için vatandaşa açacak.

Şehit yakınları, gaziler ve emeklilere her zaman ki gibi yer ayrılacaktır. Ayrıca ilk defa evlenen gençlerimiz de kota sahibi olacaktır.Bilindiği üzere 2016 yılında Alaplı’da TOKİ çalışmaları ön müracat alınmış ve Alaplı’da konut yapılacak arsa üzerindeki imar yönetmenliği ÇİNS değişikliği  çalışmalarına gidilmediğinden o dönem Zonguldak Vali’liği tarafından iptal edilmişti.

 Bilindiği üzerine, Yeni Mahalle Toki konutları Osmanlı sınırları içerisinde 58 60 dönüm olan Mera arazisi bulunduğu , bu arazisi 1. Sınıftan 3. Sınıfa cins değişikliğe yapılarak hazineye devredildikten sonra  burası TOKİ, ye verilmek üzere vatandaşlara uygun konutlar yapılması öngörülmektedir.

2. TOKİ Talep başvuru için, ilçede bulunan Emekliler Dernekleri tarafından talepler alındıktan sonra Alaplı Kaymakamlığına verildikten sonra ,Kaymakamlık olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Alaplı’da yapılması planlanan konutlardan ev sahibi olmak isteyen vatandaşların taleplerinin belirlenmesine yönelik ulaştırmaları gerekmektedir.

Alınan Talepleri Kaymakamlık tarafından değerlendirilip, “YER TEMİNİ” sağlandıktan sonra TOKİ ile çalışmalar yapılarak, uygun proje seçilip konut uygulamasına arazide dar gelirli vatandaşlara için TOKİ konutları yapılacak..

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son Dakika: AFAD ve İçişleri'nden 'soğuk ve yağışlı hava' uyarısı: Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın Nikah masasında şaşkına çeviren olay! Damat adayı matematik testinden geçemeyince düğün iptal edildi Ekrem İmamoğlu ve Dilek İmamoğlu’nun acı günü Gürültü tartışmasında komşusuna kurşun yağdırdı