Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Tepeören köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ziraat alanları ve fındık bahçeleriyle çevrili bölgede 7 dönümlük karaçam ormanı zarar görürken, ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.
Tepeören köyünde karaçam ormanında başlayan örtü yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arazözler ile Karadeniz Ereğli ve çevre ilçelerden çok sayıda belediyeye ait itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangının ilerleyişi durduruldu. Alevler, çevredeki ziraat alanları ve fındık bahçelerine yaklaşmadan kontrol altına alındı.
Çevresi ziraat alanlarıyla çevrili, kapalı karaçam ormanında çıkan yangın yaklaşık 7 dönüm arazide etkili oldu. Yangının örtü yangını şeklinde geliştiği, ağaçlarda büyük hasar oluşmadığı ancak toprağın ve genç sürgünlerin zarar gördüğü bildirildi. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, başlayan soğutma çalışmaları sürüyor.
Yangın bölgesinde tedbir amaçlı olarak ekiplerin sabaha kadar nöbet tutacağı öğrenildi. Yangının çıkış nedenine ilişkin çalışma başlattığı belirtildi.
Son dakika haberi: Emeklinin temmuz zammı belli oluyor! Emekli zam ve ikramiyeler.2456 izlenme
Karı koca arabada giderken kadın7118 izlenme
Kedi sayesinde enkazdan kurtarılan Birce bebek ailesine kavuştu! Annesi yaşadıklarını anlattı114 izlenme
Zonguldak’ta kaçak maden ocağında iş kazasında 1 kişi hayatını kaybetti36 izlenme
Müge Anlı'nın aradığı kayıp sağlık çalışanı arkadaşının evinde ölü bulundu1238 izlenme
Önüne geleni herşeyi yiyorlar3306 izlenme
Erdemir 61.Yıl İşletme Yıldönümü39 izlenme
Zonguldak merkezli "sınavsız ehliyet" dolandırıcılığı operasyonu: 10 gözaltı102 izlenme
kardeşine yaptığı
ALAPLI’NIN SABRI TAŞIYOR!
'Böyle giderse eski tedbirler geri gelir'
Otomobil ile traktör çarpıştı: 1 ölü 2 yaralı