Home
15 Kasım 2023 ( 359 izlenme )
Reklamlar

AK PARTİ ALAPLI’DA SEÇİMİ ALIR

AK PARTİ ALAPLI’DA SEÇİMİ ALIR

 

2024 yerel seçimlerine 4 ay gibi kısa bir zaman kaldı.

AK Parti Seçime startını verdi, MHP’nin ise  yerel seçimlerde sessizliği bürünmesi ittifak konusunu gündemi getirdi. önümüzdeki günlerde MHP’nin Zonguldak’da nasıl yol izleyeceğini ise AK Parti ve MHP heyetlerinin yerel seçim ittifakıyla ilgili görüşmeleri önümüzdeki hafta konuşulanlara göre netleşeceği konuşuluyor..bu bağlamda,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’ye illerin seçim analiz raporları sunulacak. Yani,Hangi illerde AK Parti’nin, hangilerinde ise MHP’nin aday göstereceği belirlenecek.Alaplı’da ise Ak Parti ittifak yapılacağı varsayarsak genel merkezin resmi açıklaması bekleniyor. sürpriz olmazsa Alaplı Belediye Başkanlığı için MHP aday çıkarmayacak ve AK Parti’nin adayı destekleneceğini Zonguldak Kulislerinden duyuyoruz.

Bu durumda ,AK Parti ve MHP’nin Alaplı’da  ortak adayla hareket etmesi ve Belediye Meclise listelerin karşılığı olan kişilerle seçime gitmesi halinde CHP’nin adayı   kazanma ihtimali çok zayıf görülüyor.

*******

AK Parti’nin Alaplı’da  adayı kim olursa olsun,son Genel seçimlerde aldığı oylar iki partinin oy toplamı seçimi kazanmaya yeter.

Burada ,Alaplı’da İYİ Parti’nin oylarını küçümsememek lazım. Çünkü burada çıkacağı aday la seçime gireceğini düşünürsek, AK Parti’nin seçimi güle oynaya kazanacağını söylemek yanlış olmaz. Şayet İYİ parti CHP ittifak işbirliği yaparsa ibre tersine dönebilir.

Alaplı’da CHP’nin işi gerçekten çok zor..

Bir tarafta AK Parti içinde tecrübeli Aday Adayları ,biri İlçe Başkanlığı yaparak tecrübe kazanan Yaşar Karacan, diğeri uzun yıllar TSO Başkanlığı yapan Recep Ocak, her noktasında Ekonomi alanında  atılımla önde isim. Adem Sevimi unutmayalım.. Burada ise İYİ Parti aday çıkacağını unutmayalım. Diğer küçük sözde tabela muhalefet partilerin burada aday çıkarmayacağını düşünüyoruz.

Yukarıda bahsettiğim gibi cereyan etmesi durumunda ve  Ak Parti’nin Alaplı’da Cumhuriyet döneminin en iddialı projelerini açıklayacağı gün, AK Parti’nin Alaplı’da seçimi kaybetmesi mucize olur.. bunların olabilmesi için İYİ partinin tek başına adayla  seçime girmesi VE MHP'nin seçim ittifakı na bağlı diyebiliriz..

Gazeteci Ertuğrul Yüksel

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

10 yaşındaki oğlunu boğarak öldürdü!.. Elektrik faturasını yüzde 14 düşüren yöntem! Birçok kişi bilmiyor: Saat 22.00'den sonra... 3 çocuk babası adamın son mesajı yürek burktu ANNESİNİN MEZARINI BALYOZLA KIRDI, SEBEBİ ŞOKE ETTİ