Home
19 Haziran 2024 ( 433 izlenme )
Reklamlar

ALAPLI BELEDİYE SPOR, BAL LİĞİNDE YA TAMAM YA DEVAM EDECEKMİ… ALAPLI BELEDİYE SPOR İÇİN NE YAPILMALI? YENİ YÖNETİM NASIL OLUŞMALI?

ALAPLI BELEDİYE SPOR, BAL LİĞİNDE YA TAMAM YA DEVAM EDECEKMİ…

ALAPLI BELEDİYE SPOR İÇİN NE YAPILMALI?

YENİ YÖNETİM NASIL OLUŞMALI?

20242025  Sezonu Bölgesel Amatör Liglerin(BAL) başlamasına 3 ay kala bu ligde mücadele edecek olan ekibimiz Alaplı Belediye Spor’da mali sorunlar devam ediyor. Siyasi ve İş adamlarından vaat ettikleri desteği sunmamaları halinde takımı kümede kalma takımı ile sahaya çıkılacağı konuşulurken,bizde bu konuyu biraz araştırdık  ve sizlerle paylaşalım dedik..

 BAL Ligi’nde ACI Tablo!

Alaplı Belediye Sporun  22 futbolcudan oluşan ekip kadrosunda bir çok futbolcunun para alamadıkları gerekçesiyle bu sezon Oynamayacağı öğrenildi. 

“Kasamızda Para Yok”

20232024 Futbol Sezonu’nda imkânsızlıklar ile dolu zorlu bir sürecin ardından takımın BAL Ligi’ne katıldığına dikkat çeken yöneticiler, Bal Ligi’nde mücadele edebilmeleri için siyasi, bürokrasi ve iş adamlarının destek olması gerektiğinin altını çizdi.İddialara göre, Kulübün kasasında ziyade bir çok futbolculun alacakları durarken,şu an için 1 Kuruş paranın olmadığını belirten bazı yöneticiler, destek gelmediği takdirde, takımı Alaplı'da bulunan yerli futbolcularla devam edeceklerini belirterek.,

“Kasamızda para yok. Futbolcular harçlık dahi alamıyorlar” diyen yöneticilerden bazıları sözlerine şöyle devam etti: “BAL Ligi amatör ligine benzemiyor, Amatör Lig’de 20222023 sezonun başlangıcı sonrası , Bal Liğine çıkıldığında Belediye Başkanı Nuri Tekin'in ve bir kaç yönetici sayesinde  maddi ve manevi destekleri  ile bugüne geldik ancak BAL Ligi masraflı liğdir. Burada sadece vefalı bir belediye başkanının sunacağı destekler ile mücadele edilmiyor. BAL Ligi’nde bölgelerden birçok güçlü ekipler var. Güçlü diyorum çünkü o bölgelerin takımlarının liglerinde mücadele edebilmeleri için siyasisinden bürokratına, iş adamından vatandaşına kadar hepsi kenetlenmiş destek olmuş durumdalar. Bizde ise destek söylemleri sadece lafta kalıyor” dedi.

' Ne yapılmalı?

Konuyu biraz açacak olursak, Alaplı Futbol taraftarları ise, sadece Alaplıda faaliyet gösteren iş adamlarından her ay 10 bin Tl. olarak  gönüllerince vermek isteyenler var,bu sayı olarak 50 iş adamları ile çoğaltılabilir. hatta bir İş adamımız Bal Liğini yarısını karşılayabileceğini ifade edenler var, şartları ise şirketin ismini örnek verirsek ( Tatmetal Belediye Spor) isimle örneklendirebiliriz. Bu sistemi uyguladığımız da ise Belediye Sporun mali sorunu çözülecektir.Ayrıca, Takım şu ana kadar amatörce yönetildiğini gördük,Futbol tesis sorumlusunun Takım içinde bir kaç görev yaptığını görüyoruz..

Bir diğer konu ise,Alaplı Belediye Spor’a gelir elde etmek için yeni yönetimin oluşması ardından bazı projeleri mutlaka hayata geçirmelidir. Ondan sonra Alaplılı ve işadamlarından yardım toplarken yüzümüz olur.  esnaf esnaf gezerek kimim kimden alınan paralar ,Adama sen ne verdin de bizden ne istiyorsun demezler mi?

 

Lafı dolayıp dolayıp nereye getirmeye çalışıyorsun diyecekler. Bu yüzden aklımda bulunan düşüncemi hemen sizlere aktarayım.

Alaplı Belediye Spor 'a gelir gelmesi için önce yeni yönetimin oluşması ardından  elini cebine atması gerekiyor.  yukarıda bahsedildiği gibi, ayda 10 bin  tl verebilecek 50 sanayici iş adamlarımız var..bir de bundan sonraki oluşacak yeni yönetimin  arkadaşlarımızın kulübe bağış olarak ne kadar verdiklerini öğrenmek istiyoruz.şu ana kadar öğrenemedik, hatta, şu an hiç bir yönetici belediyenin bütcesini tam olarak bilmiyor.. geçen sezon belediye sporun bütcesi bazılarına göre 8 milyon kimilerine göre 20 milyon olarak konuşuluyor . bu rakamlar neden olarak net olarak paylaşılmıyor,ayrı bir merak konusu.

Yani, Alaplı Belediye Spor olmak o kadar ucuz değil. Hadi bakalım bizleri utandırın ve yapacağınız bağışları şimdiden açıklayın. Bizde buradan yazalım.

Bu arada Alaplı  Belediye Başkanı Nuri Tekin'e fazla yüklenmeyin. Her şeyi başkandan beklemeyin. Bu arada Belediye Başkana tavsiyem, Yeni Yönetim oluşacak kişiler çoğu iş insanları olmasını bekliyoruz..bu vesile ile güçlü Yönetim, güçlü kadro,Alaplı halkı olarak tekrar Bal liğinde zirveye oynayan takım görmek istiyoruz..kümeye düşen takım kurarsanız bu millet sizi affetmez.....şimdilik hoşçakalın..

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Emeklilerin 2021 yılı maaş zammı belli oldu 3 Kardeşin Neden Aynı Kadınla Evlendiğini Öğrenince Ş’ok Olacaksınız! BAKAN AÇIKLADI --- >>> Eski İl Başkanı Celil Uzun milletvekili aday adayı oluyor