Home
14 Şubat 2023 ( 236 izlenme )
Reklamlar

Depremzede gibi otelde kalıyordu

Depremde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilen 163 şüpheliden 48’i gözaltına alınırken, 8’i tutuklandı. Hatay’da yıkılan Kule Apartmanı’nın müteahhidi Ömer Cihan ise Antalya’da depremzedelerin kaldığı otelde yakalanarak tutuklandı.Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturmalar genişletilirken, gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. Yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilen 163 şüpheliden 8’i tutuklanırken, 2’si adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerden 48’i gözaltındayken, 7’si hakkında yakalama kararı bulunuyor, 70’i hakkında da gözaltına alma çalışmaları devam ediyor. Ayrıca sorumluluğu tespit edilen şüphelilerden 8’inin hayatını kaybettiği belirlendi, 12 kişi de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltına alınanlardan biri dün İstanbul Ümraniye’de bir eve düzenlenen operasyonla yakalanan inşaat mühendisi Nazmi Tosun. Tosun’un Gaziantep Şehitkamil’de yıkılan Emre Apartmanı’nda şantiye şefi ve fenni mühendis olarak görev yaptığı öğrenildi. Hatay’da yıkılan Kule Apartmanı’nın müteahhidi Ömer Cihan da Antalya Manavgat’ta depremzedelerin kaldığı otelde yakalandı. Cihan’ın depremzedeymiş gibi ailesiyle birlikte otelde kaldığı ve yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu belirtildi. Manavgat Adliyesi’ne sevk edilen Cihan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cihan ifadesinde, yaptığı 35 binadan sadece Kule Apartmanı’nın depremde yıkıldığını öne sürdü.



Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Koronalı olduğu halde eğlenmeye gidip 710 kişiyi virüse maruz bıraktı, tutuklanabilir Sahip olduklarınızın kıymetini bilin.. İbretlik Hikaye Enkazdan bulduğu 500 bin TL’lik altın dolu çantayı sahibine teslim etti Evinden dışarı çıkmayanlar koronavirüsü daha ağır geçiriyor