Home
15 Şubat 2023 ( 63 izlenme )
Reklamlar

Enkazdan tütün içerek çıkmıştı, ateş yakmak için bulduğu yöntem akılalmaz!

Adıyaman'da depremin 3'üncü gününde ağzında tütünle enkaz altından çıkarılan Soner Tuğtekin 'Yanımda sadece tütün ve 1.5 litrelik su vardı. Çok sigara içmekten çakmağımın gazı bitti.' dedi. Soner Tuğtekin'in ateş yakmak için bulduğu yöntem şaşkına çevirdi.

Depremin 3'üncü gününde arama kurtarma ekiplerinin enkaz altından kurtarıldığı sırada ağzında tütünle çıkan, hastaneye bile gitmek istemeyen Soner Tuğtekin'e (58) ulaştı. Eşini ve kızını enkaz altında kaybeden Tuğtekin, o karanlık gecenin ayrıntılarını Sabah'tan Ceren Çalışkan ve Mehmet Yıldırım'a anlattı.

Bir telekomünikasyon şirketinden teknisyen kadrosundan emekli olan Soner Tuğtekin, Adıyaman Merkez Ali Taşı Mahallesi Umut Apartmanı'nın giriş katında eşi Hatice, oğlu Deniz'le birlikte oturuyordu. Kızları Bade ise Denizli Üniversitesi Tekstil Mühendisliği 2'inci sınıf öğrencisiydi. Depreme ara tatil için döndüğü baba evinde yakalandı.

KIZIMIN ÜSTÜNE KOLON DÜŞTÜ

Deprem anında salonda olan Soner Tuğtekin, eşi ve çocuklarını yanına almaya çalıştığını söyledi. Bir anda binanın üzerlerine yıkıldığını aktaran Tuğtekin, "Kolon kızımın üzerine düştü. Hanımı çekmeye çalıştım ama kolu bazaya sıkıştı. Oğlum koltuğumun altındaydı sadece onu çekebildimı" dedi.

Enkazdan tütün içerek çıkmıştı, ateş yakmak için bulduğu yöntem akılalmaz

 

EŞİMİ BIRAKIP HASTANEYE GİTMEK İSTEMEDİM

3 gün boyunca su ve tütünle hayatta kalmaya çalıştığını aktaran Tuğtekin, "Yardım için bağırıyorduk. Cevap gelince sigaraları art arda yakmaya başladım. Elimde de çıktığımda o yüzden sigara vardı. Hastaneye gitmek istemedim çünkü Hatice'mi bırakmak istemedim. Hastaneye gidince verdikleri serumu bırakıp enkaz alanına gittim. Eşimin cansız bedeninin çıkarıldığı 4'üncü güne kadar kaldırımda yattım" ifadelerini kullandı.

 

Patates kabuğu ile beyaz saçlardan doğal olarak nasıl kurtulabilirsiniz? 

  

by Taboola 

YANIMDA TÜTÜN VE 1.5 LİTRE SU VARDI

Deprem anında üzerine içerisinde sarılmış sigaraların bulunduğu tabakasının düştüğünü anlatan Tuğtekin, "Yanımda sadece tütün ve 1.5 litrelik su vardı. Çok sigara içmekten çakmağımın gazı bitti. Sigaralarımı yakamadım. Kumandanın pillerini parçalayıp, kablolarını birbirine çarptırarak ateş çıkartarak ateş sorunumu çözdüm" diye konuştu.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

KPSS şartı yok! Başvuru için yarın son gün, 10 bin kişiye iş fırsatı... Valilik duyurdu! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi Muhtar Adaylarına Kötü Haber, Muhtar Maaşları Kalkıyor Mu? Tüm Yurtta Kısıtlandı