İnşaat işçileri tedbirsiz çalışmaya devam ediyor
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yapımı süren Kültür Merkezi inşaatında, yol kenarında herhangi bir güvenlik önlemi alınmadan çalışan işçiler görenleri tedirgin etti. Olası bir kazanın eşiğinde yürütülen çalışmalarda, işçilerin ne yol güvenliği sağladığı ne de baret taktığı görüldü. Tehlikeye aldırış etmeden çalışan işçiler, adeta ölüme meydan okurcasına görüntüler sergiledi.
İlçe merkezindeki bazı inşaatlarda da benzer manzaraların yaşandığı, işçilerin yayaların ve araçların geçtiği alanların hemen yanında tehlikeli şekilde çalıştığı gözlemlendi.
“İş güvenliği sağlanmalı”
Alışılmış bir görüntü haline geldiğini belirten Ahmet Gergin, durumu şu sözlerle eleştirdi: “Alaplı’da iş sağlığı ve güvenliğine pek önem verilmiyor. Bu manzaraya defalarca şahit olduk. İş güvenliğinin mutlaka sağlanması lazım.Sonuçta sorumluluğu kurumlara yüklüyorlar ama denetim olmayınca bu tür görüntüler ortaya çıkıyor. Kafasında baret olmadan çalışan işçiler, en küçük bir dalgınlıkta ya da olası bir kazada ölümle burun buruna geliyor. Özellikle bu inşaat yol kenarında, hiçbir güvenlik yok. Araçların geçtiği alanda vinçle demir taşınıyor. Yetkilileri bu konuda hassasiyete davet ediyorum.”diye konuştu.




Lise öğrencisi koronadan hayatını kaybetti447 izlenme
Kopan parmak işçinin yemeğinden çıktı1220 izlenme
Şef Mehmet Yalçınkaya'dan canlı yayında iş teklifi!2085 izlenme
Tüm dünya bu penaltı vuruşunu konuşuyor! Açanlar tekrar tekrar izliyor...332 izlenme
Zonguldak’ta ’aşk tuzağı’ ile 1 milyonluk vurgun: 3 tutuklama18 izlenme
Kaçırıldı Sanılıyordu, Gerçek Ortaya Çıktı!1935 izlenme
Son dakika: Esra Erol'da şaşkına çeviren anlar! "Beni affet Muzaffer"1797 izlenme
Türkiye'nin en yaşlı ağacı olan "Gümeli Porsuğu"bölgesine ‘ayak bastı’843 izlenme