Home
19 Nisan 2022 ( 493 izlenme )
Reklamlar

Karadeniz Gazı, Alaplı üzerinden Türkiye'ye dağılacak!

Karadeniz Gazı, Alaplı üzerinden  Türkiye'ye dağılacak!


ÇED TOPLANTISI , ALAPLI YERİNE KDZ.EREĞLİ, SOĞUKSU VE AKÇAKOCA'DA YAPILACAK



BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş tarafından Zonguldak, Düzce ve Sakarya fileri sınırları içerisinde "Batı Karadeniz Doğalgaz Boru Hattı Faz2 Projesi" yapılması planlanıyor.


 Zonguldak, Alaplı, Düzce ve Sakarya illerini içerisinde yeni hayata geçirilmesi hedeflenen doğalgaz boru hattı projesinin ÇED toplantısı Kdz.Ereğli, İl Merkez ve Akçakoca'da gerçekleştirileceği açıklanmasına rağmen , Alaplı’dan doğal gaz boru hattı geçecek olmasına rağmen , ÇED raporu neden açıklanmadığından dolayi Hasanlı Köyü Muhtarı Recep Tufan, geçecek doğal gaz borusunu Köy sınırları içerisinden müsaade etmeyeceğini söyledi.


Muhtar Tufan sosyal medyada yaptığı paylaşımda ;NEDEN ALAPLIDA YAPILMIYOR


BATIKARADENİZ DOĞALGAZ BORU HATTI

HASANLI KÖYÜNDENDE GEÇEYOR

ÇOK KÖYLERDEN GEÇECEK

ALAPLIDADA BİLGELENDİRME YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ. paylaşımında bulundu.


 İKİNCİ FAZ İLE SAKARYA'DAN TÜRKİYE'YE BAĞLANACAK

İlk fazın ardından Zonguldak merkez ilçesine bağlı Elvanpazarcık Köyü mevkisinden başlayacak olan ikinci faz, Ereğli ve Alaplı İlçe merkezlerinin ardından Düzce'ye geçecek. Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinin ardından Hendek'ten Sakarya sınırlarına girecek olan ikinci faz boru hattı; Hendek ve Söğütlü ilçelerinin ardından  Adapazarı Rüstemler Mahallesine gelecek.



  2. Faz boru hattı son olarak Dağdibi Mahallesindeki pig istasyonu ve aynı yerde yapılacak alıcı pig istasyonu marifetiyle mevcut dağıtım ağına bağlanacak.

Toplam 168 kilometrelik 2. fazın ekonomik ömrü ise 30 yıl olarak öngörülüyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sosyal medyada iğrenç paylaşım! Depremzedeleri böyle taklit etti Tehlike çanları çalmaya başladı. Türkiye yeni bir krizle karşı karşıya Meslek Yüksek Okulu Yöneticileri,İlçede bulunan sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiler. Son dakika haberleri: Memur ve emeklilerin maaş zammı belli oldu