Home
19 Mart 2024 ( 10 izlenme )
Reklamlar

Ramazan ayında pideye yoğun ilgi

Zonguldak’ta Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar, Ramazan pidesi almak için fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.


Zonguldak’ta, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayında, vatandaşlar iftar sofralarının vazgeçilmezi olan sıcak pidelerin peşinde koştu. Fırıncıların uzun ve yorucu mesaisi, müşterilerin de tatlı telaşı sonrasında evlere ulaşan Ramazan pideleri, iftar vaktinde yemeklerin ayrılmaz parçası oluyor. Odun ateşiyle yakılan taş fırınlarda isteğe göre üzerine yumurta sarısı sürülen, bir miktar susam ve çörek otu da serpilen pideler, ortalama 45 dakikada pişiyor. Bazı vatandaşlar özellikle vakit geçirmek için iftara az vakit kala kuyruğa girdi. Pide alabilmek için sıraya giren vatandaşlar, “Pidenin hem hazmı kolay hem de kıtır kıtır olduğu için daha çok tercih ediliyor. Ayrıca Ramazan ayında yapılan pide daha güzel oluyor” dediler.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul’da Yaşandı Marketlerin KDV indirimi kurnazlığı! 'Bizden 1 liraya aldığınızı 24 liraya satıyorsunuz!' Ağrı'da akılalmaz soygun, herkes şaşkına döndü! Dere yatağından girip altın dolu kasayı çaldılar Kedilerin köşeye sıkıştırdığı köpeği esnaf kurtardı