Home
12 Haziran 2022 ( 98 izlenme )
Reklamlar

Vatandaş, üst geçide asansör istiyor, Yetkililerden açıklama bekleniyor.

 

Vatandaş, üst geçide asansör istiyor, Yetkililerden açıklama bekleniyor.
Zonguldak’ın Alaplı Konak ile Taşbaşı mahallesini bağlayan, Geçtiğimiz günlerde Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan üst geçitin asansörü yok. Çocuklu aileler ve engellilerin kullanamadığı üst geçitin, hemen yanında bulunan Asansöre ait çukur boşluğu Belediye yetkililere söylenmesine rağmen kapatılmadığı olası trafik kazalarına da ‘davetiye’ çıkarttığı belirtildi.
Karayolları tarafından Alaplı Taşbaşı ile Konak mahallesini bağlayan Üst geçiti inşaatı kısa bir süre önce tamamlandı. Türkiye genelinde Üst geçitlerin yapımından sonra, genelde bakımı daha iyi takip edilebilmesi için bu süreçte Belediyelere protokolle devredildiği biliniyor.
Bilindiği üzere,Konak Mahallesi ve Taşbaşı Mahallesi’ne birbirine bağlayan ve yapımında yakından ilgilenen Danıştay Başkanı Zeki Yiğit tarafından yapılan üst geçitin Asansörün yerini Karayolları tarafından yeri hazır haline getirilmiş ve Taşbaşındaki üst geçitin yapımı ve bakımını Alaplı Belediyesi’ne ait asansör yapılıp yapılmayacağı ilgili bir açıklama şu ana kadar yapılmadı.
Ayrıca, Engelli ve yaşlı vatandaşların asansör olmadığı gerekçesiyle, üst geçidi kullanmaması halinde olası kazalar kaçınılmaz hale gelecek. Bu bölgelerde bir yaya kazası yaşandığı takdirde bunun sorumlusu kim olacak? Olarak belirtildi.

Alınan bilgilere göre, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, üst geçitlere asansör ve yürüyen merdiven yapmanın Belediyelere devredildiği belirtildi. 

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

maaşını çekmeye bankaya gitti Son dakika... Müge Anlı'da ortalık karıştı! Üzerine yürüdü, stüdyo birbirine girdi Eşini ve kızını bıçakladı, sözleri pes dedirtti! 'Kadınlar şımardı' Sanatçı Mehtap Ar yoğun bakıma kaldırıldı