Home
21 Ekim 2022 ( 481 izlenme )
Reklamlar

Akçakoca, Alaplı, Kdz. Ereğli hattında büyük doğal Gaz

Akçakoca, Alaplı ve Kdz. Ereğli' hattında potansiyel gaz keşfedildi! Petrol ve doğal gaz devi resmen duyurdu.


Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ortak petrol ve doğal gaz devi Trillion EnergyTürkiye'nin Karadeniz'deki Güney Akçakoca 2 doğal gaz sahasından kayda değer potansiyelde gaz keşfedildiğini duyurdu.

Trillion Energy'den yapılan açıklamada Karadeniz'deki doğal gaz sahasına ilişkin, "Güney Akçakoca 2'de başarılı bir şekilde tam derinliğe kadar sondaj yapılmış ve tomruklardan çok sayıda potansiyel gaz taşıyan bölge tespit edilmiştir." denildi.

 

Şirketin 20 Ekim 2022'de açıkladığı verilere göre, Karadeniz'deki Güney Akçakoca 2 gaz sahasından ön gaz okumalarının iyi değerlerde olduğu bildirildi.

Şirket, 15 Ekim'de Güney Akçakoca 2 doğal gaz sahasından, bin 543 metrelik gerçek dikey derinlik ile 2 bin 826 metrelik toplam derinliğe ulaşıldığını duyurmuştu.

Söz konusu gaz keşfedilen kuyunun, SASB gaz sahasındaki çok kuyulu programlarından ilki olduğu açıklandı.

 

TÜRKİYE'DE DEV DOĞAL GAZ KEŞFİ

Şirketin sondaj sırasında kayıt edilen veri sonuçlarında, Akçakoca'daki SASB üretim bölgesinde 5 kuyuda 32 metre potansiyel doğal gaz barındıran bölge olduğu ve her bir bölgenin 10 metreyi aşan doğal gaz barındırma kapasitesine sahip iki kuyudan oluştuğu bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca sondaj sırasında tespit edilen diğer gazlı kuyularda, çamur yüzeylerde de doğal gaz tespit edildiği ifade edildi.

Güney Akçakoca 2'deki arama çalışmalarında 7 inçlik bir üretim kasasının takıldığı ve yerine yapıştırıldığı öğrenildi. 

Önümüzdeki günlerde ise keşfedilen doğal gazın üretim oranlarının belirlenmesi için tamamlama, perforasyon ve testlerin yapılacağı duyuruldu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hamile eşini 97 kez bıçaklamıştı! Mahkemedeki sözleri kan dondurdu: Bıçağı önce cinsel organına sapladım MasterChef'ten diskalifiye olan Murat Özdemir'in son hali şaşırttı! BENDE ONUN ÇOCUKLARINI ÖLDÜRECEĞİM Usta oyuncu Rasim Öztekin kalp krizi geçirdi