Home
02 Mart 2023 ( 575 izlenme )
Reklamlar

ALAPLI’DA KÖYLERE NE ZAMAN DOĞALGAZ GELECEK..İŞTE TARİH

 

ALAPLI’DA KÖYLERE NE ZAMAN DOĞALGAZ GELECEK..İŞTE TARİH

Alaplı’da köylere doğalgaz seferberliği sürüyor ve İlk adım atıldı..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’de Köylerden geçen doğalgaz hattı  uygulama imar planı çalışması için bilgilendirme toplantısı yapacak.Çevre,Şehircilik bakanlığı tarafından onaylanma durumunda ise Bu sayede tüm Köylerde yapılaşma imar planına göre yapılacak ve bu köylere doğalgaz hattı çekilebilecek.


Alaplı^da Köylerin doğal gaz istemesi çalışmaları kapsamında özellikle doğal gaza yakın köylerde  Muhtarların özveri çalışmaları çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Köylerde yakılan sobaların yerine doğalgaz yakılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,  köylerinde uygulama imar planı başlatması için önümüzdeki haftalarda Muhtarlarla bir araya gelip bilgilendirme toplantısı yapacak.

İmar planının tamamlanması ile birlikte köylerdeki evler hem depreme uygun hem imara uygun yapılacak. Kaçak yapılar üzerinde çalışma yapılacak ve vatandaşlar için yeni düzenlemeler gündeme gelecek. Bununla birlikte en önemli konulardan birisi ise imar planının tamamlanmasıyla köylere doğalgaz hattı çekilebilecek. Bu sayede köy sakinleri doğalgaz kullanmaya başlayabilecekler.

Ayrıca imar planı ile tarım alanları koruma altına alınacak. İmar planlarında kesinlikle arazilerin bölünmesine izin verilmeyecek. Hissedarların büyük arazileri parsel, parsel bölmesi yerine bütün kullanması sağlanarak, tarım konusunda da ciddi adımlar atılacak.

Uygulama imar planının başarılı olması durumunda yine Alaplı’ya yakın köylerin tamamında doğalgaz kavuşacak. Daha sonra merkeze uzak köylerde de uygulama imar planı yapılarak doğalgaz alabilecekler.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kültür ve sanat tesislerinde normalleşme nasıl olacak? Sunucu Esra Erol’un Annesi HUYSUZ ADAM 7 YIL BOYUNCA Alaplı’da akıma kapılan 2 inşaat işçisi yaralandı