Home
25 Ekim 2022 ( 168 izlenme )
Reklamlar

Alaplı Yığılca arasındaki alternatif yol yapım şirketinin faaliyetleri dereyi yok etti. Dereden alınan Çakılları yetkililer göremedi..


   Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Kasımlı Köyündeki alternatif yol yapım firmasının faaliyetleri nedeniyle doğaya zarar vermeye devam ediyor. Firmanın yol çalışması nedeniyle dere yataklarındaki çakıl alınmasından dolayı balık yuvalarını tehdit ettiğini belirtildi.  Aylardır süren yol çalışma esnasında Dereden Çakıl alımını ise yetkililer görmezden geldi.

Zonguldak’ın Alaplı önceki dönem Muhtarı Orhan Yener , Söz konusu derenin yatağında belli bölgelerde yapılan yol çalışmaları ile dere yataklarını ve canlı hayatını tehdit ettiğini ve  yol çalışmaları esnasında dere yataklarından alınan Çakıl,dere ve çevresinde yaşayan balık ve diğer yaban hayatına büyük zarar verdiğini savundu. 

Alaplı Kasımlı Köyü altındaki Alternatif yol çalışmaların Derenin yaklaşık 5 Kilometre uzunluğundaki bölüm arasında Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Kasımlı Köyüne bağlı Kavukkavla Deresi'nin bir kısmının tamamen kapandığını belirten Orhan Yener, "Yol yapılıyor, dereden Çakıl alınmış.oradaki çalışan arkadaşlara söyledim, buradaki alınan malzemeden dolayı dere yataklarında tahribat oluyor diye, fakat sonuçta balık yuvaları tahribat oldu ve bu çalışmadan dolayı ve dere erosyana uğradı.bu durumu şantiye yetkililere birkaç defa söyledim ise, onlar izin aldıklarını beyan ettiler.ayrıca geçmiş yıllarda bu derede köylüler balık tuttuklarını biliyoruz." diye konuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona yaşamını yitirdi! YENİ YASAKLAR GELDİ Sosyal medyada çığ gibi büyüyen 'diş beyazlatma' akımı! Ölüme kadar götürüyor İlkokulda rezalet! Okul müdürü öğrencilere..