Home
27 Eylül 2024 ( 64 izlenme )
Reklamlar

BELEN KÖYÜNDE ALTIN MADENİ İÇİN ARAMA RUHSAT SÜRECİ BAŞLADI.

BELEN KÖYÜNDE ALTIN MADENİ İÇİN ARAMA RUHSAT SÜRECİ BAŞLADI.
FINDIKLI KÖYÜ HAVZASI ALTIN MADENİ YÜZÜNDEN BİNLERCE DÖNÜM ORMANI BÖYLE OLACAK
ALTIN ARAMA SÜRECİ 7 8 YIL SÜRECEĞİ ÖĞRENİLDİ.
Alaplı ile Yığılca ormanları ile oksijen deposu alanı olarak bilinen, Alaplı Fındıklı köyünün ve Akçakoca ilçesinde bazı köylerinde kapsayan ormanlarla kaplı alanında yapılmak istenen bakıraltın Mavera madenciliği için arama ruhsat süreci başlandığı öğrenildi.
Alaplı'da son dönemde altın madeni sahaları giderek artıyor.
Bunlardan en önemlilerinden birisi de 202021 Yıllarında Alaplı’ya bağlı Gümeli beldesi ve Aşağıdağ köyü mevkiinde altın arama işlemi yürüten Kanadalı Cennerra Gold İsimli şirketin çalışmaları sonucunda burada altın madeni yeterli olmamasından dolayı sonlandırılması oldu.
yine buradaki Fındıklı Köyü çevre dağlarındaki Mavera bakıraltın madeni projesinin arama ruhsat sürecinin başlaması süreci ön izleme olarak 3 yıl fiziksel gözlemeden sonra bölgede yeterli altın olup olmadığı bakılacak. alınan örneklerden sonra rezerve yeterliğine bakılacak. Bölgede rezerve miktarı yeterliği sonuçlar doğrusunda altın çıkarması 78 sene süreceği öğrenildi..Altın Madeni yeterli bulunmaması durumunda ise bölgede faliyetlerini son verileceği öğrenildi.
Altın maden sahalarına bu gibi eylem için Bölgeye desteğe giden herkese bir kılıf bulunarak para cezası kesiyorlar. yine Bölgenin en yüksek idareci talimatları doğrusunda, Alaplı Belen köyüne giden vatandaşlara bir benzeri cezalar ile kesildiği gördük.
Bu gibi durumlarda, “Şirket köylülerinin kararlılığını bildikleri için bu köye pek yanaşmıyorlar.
VATANDAŞLAR ;'MADEN BÖLGEYE YERLEŞİRSE BELENFINDIKLI ÇEVRESİNİN DAĞLARININ HELVASINI YERİZ’
JEOLOJİ YÜKSEK MÜHENDİSLERİ" O TOPRAK 6 YIL SONRA ‘ÖLÜ TOPRAK’ OLUR
SU HAVZASI ANLAMINI YİTİRİR
Ekosistem tamamen yok oluyor. Toprak kalmıyor. Yer altı suyu azalıyor, yok oluyor, kirleniyor. Çevredeki ağaçlar kuruyor, maden çevresinde asit maden drenajı dediğimiz asidik sular oluşuyor. Bu asidik sular tüm canlı yaşamını tehdit ediyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin 27 ilkokul öğrencisine cinsel istismar davasında istenen ceza belli oldu Alaplı'da Denize giren Suriyeli 2 genç boğulma tehlikesi geçirdi Son dakika: Milyonlarca vatandaşa müjde! İsteyen emekli olabilecek...