Deprem bölgesine Alaplı’dan 15 tır yakacak yardımı

75 izlenme 12 Şubat 2023
Reklamlar
Deprem bölgesine Alaplı’dan 15 tır yakacak yardımı  

 

  Ertuğrul Yüksel  
  ZONGULDAK (İHA) - "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illere Zonguldak’ın Alaplı ilçesinden 15 tır yakacak yardım yapıldı. Alaplılı vatandaşlar deprem bölgesinde ısınma ihtiyacının karşılanması için seferber oldu.  
  Alaplı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkilileri depremin yaşandığı ilk günden itibaren muhtarlar, vatandaşlar ve ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye 10 tır kışlık kıyafet, soba, ekmek, su ve erzak yardımı ile 15 tır yakacak yardımı gönderildi. Vatandaşlar köylerde deprem bölgesinde ısınma ihtiyacının karşılanması için seferber oldu. 
  Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Mithat Mandacı, depremin yaşandığı ilk günden itibaren Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz ile koordineli şekilde çalıştıklarını belirterek, "Bundan önce 4 yardım tırımızı deprem bölgesine gönderdik. Bugün de bölgede yakacak ve ısınma ihtiyacı olduğunu vatandaşlarımıza duyurduk. Hepsinden Allah razı olsun. Çok kısa sürede tonlarca odunu elbirliği ile hazırladık" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son dakika… Süleyman Soylu’dan ehliyet açıklaması: Depremde hayatını kaybeden Buse toprağa verildi Koronavirüsle mücadelede kritik hafta! Vakalar düşmezse bayramda tam kapanma gelecek İşletme sahibi kavgayı ayırırken kalp krizinden öldü