Home
07 Mayıs 2023 ( 129 izlenme )
Reklamlar

Fındık için 80 TL açıklaması! Beklenti büyük!

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde serbest piyasada oluşan fındık fiyatları yaklaşık iki aydan bu yana 56 TL'ye sabitlenirken üreticiler 2023 yılında bu fiyatların 80 TL seviye üstüne çıkmasını istiyor.

Konuyla ilgili konuşan Alaplı Ziraat Oda Başkanı Şeref Türkoğlu, “2022 yılında rekoltenin düşük olması, iç ve dış piyasada ihracatı karşılamayacak durumdaydı. Ama her nedense fiyatlar 59 TL'yi gördükten sonra, TMO piyasaya fındık sürmesiyle fiyatlar 53 seviyelerinde uzun zamandır bekledi. Üreticiler 2022 yılında bu fiyatları asla beklemiyordu. Ama üreticilerimiz ihtiyacı kadar pazara fındık indirmeye gayret etti ve direnç gösterdi. Hala üreticimizin elinde istediği fiyata satmak için beklettiği fındık var, üretici umudunu kaybetmedi ve bu umudunu 2023 yılına taşıdı” dedi.

Türkoğlu, “Fındıkta bir maliyeti var. Rekolte sebebi ile 55 TL gibi bir maliyet tahmin ediliyor. Bu maliyetin karşısında bir fiyatın oluşması bekleniyor. En az 7080 TL bandından bir fiyatın oluşması kamuoyunu rahatlatacaktır. Biz afaki bir fiyat istemiyoruz. Bizim istediğimiz 7080 TL seviyesinde bir fiyat istikrarının oluşmasıdır. Bu durum gerçekleşirse gelecek sezonlarda kaliteli ve verimli fındığın üretimi artacaktır” şeklinde konuştu.  Alaplı’da 27 Nisan Perşembe günü serbest piyasada 50 randıman levant kalite kabuklu fındık 56 TL’den işlem görüyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sürpriz görüşme: Aleyna Tilki-Acun Ilıcalı Herkes isyan ediyordu! Elektrik faturaları ile ilgili flaş talep Barışmak için götürdüğü eşini iple boğdu Her aileye 1248 TL ödeme yapılacak!!