Home
15 Şubat 2022 ( 216 izlenme )
Reklamlar

Marketlerin KDV indirimi kurnazlığı! 'Bizden 1 liraya aldığınızı 24 liraya satıyorsunuz!'

KDV indiriminin ardından marketlerdeki gıda fiyatlarında akılalmaz oyun ortaya çıktı. Gıdada KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü. Ancak iddiaya göre, bazı zincir marketler kurnazlık yapıyor. Marketlerde fahiş fiyat uygulanıyor. İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, 'Burada vatandaşın kanını emmek var adeta.' dedi. Ömer Demir, 1 liraya verdikleri ürünün markette 24 liraya satıldığını görünce böyle isyan etti...

Kdv  indirimin ardından gözler fahiş fiyat uygulanan ürünlere çevrildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir sebze ve meyve gibi ürünlerin satışında büyük vurgun olduğunu söylüyor.

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla gıdada yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülen KDV oranını etiketlere yansıdı. Ancak bazı kalem ürünlerde fahiş fiyat iddiası var. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar bazı ürünlerin satışında büyük vurgun olduğunu söylüyor.

1 LİRAYA ALINAN kabak  KAÇ TL'YE SATILIYOR?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, "Burada bir kar yoktur. Kazanç yoktur. Burada bir vurgun vardır. Burada vatandaşın kanını emmek var adeta. Bahsettiğiniz kabak bizde 1 liranın altından alınıyor. 1 liranın altında bizden aldığınız kabağı 23.95’e satıyorsunuz. Bizim iki liraya ürettiğimiz ürünü 29 liraya satıyorsunuz.

"TÜKETİCİ BUNU ÇOK PAHALIYA YİYOR"


ÜRETMEKTEN VAZGEÇERSEK KİMDEN MAL ALACAKSINIZ?

Biz böyle serbest piyasayı kabul etmiyoruz. Bu tekelleşmenin ağa babasıdır. Yüzde 7’lik indirim çok güzel. Bunu vurgunu vuranlardan da istiyoruz. İnsafsızlık yapmayın. Biz üretmekten vazgeçersek siz kimden mal alacaksınız."

YÜZDE 700'DEN AKTARMIŞ!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

"Burada mağdur olan taraf üretici, nihai noktada da tüketicidir. Tarladan çok ucuza alınan ürün  10 katı fiyattan satılabiliyor. Bu para üreticilerin cebine gitse fiyatlar düşecek. Daha çok üretecekler ve üretim çoğaldığı zaman fiyatlar düşecektir.

Burada çok tanınmış olan bir  marketvar. İhbar yağıyor bakın ne yapmış. Kabağın alış fiyatı 75 kuruş. Kendi şirketinin mağazasından ben aldım 5 lira 30 kuruşa devretmiş. Aşağı yukarı 7 katıdır. Yüzde 700’den aktarmış. Mağaza da 5 lira 30 kuruşa aldığını 7 lira 30 kuruşa satıyor."

 

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Belediye'ye Levyelerle belediyenin kapılarını kırıp makama saldırdılar Antalya'da şiddetli deprem KOCASI YANINA GİTTİĞİNDE. ALTIZ BEBEKLERİ OLDU,30 YIIL SONRA KARDEŞLER BAKIN NE HALE GELDİ