Home
29 Haziran 2022 ( 281 izlenme )
Reklamlar

Muhtar, Alapli Belediyesini Göreve Davet Etti


Zonguldak’in Alapli Ilçesine yagan saganak yagmur, bazi bölgelerde heyelan ve su baskinlarina neden oldu. Alapli Çayin debisi yükselince saganak nedeniyle mahalle su altinda kalirken, vatandaslar önlem almadigi gerekçesiyle Alapli Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Alapli Fatih Mahallesi’nde yasayan vatandaslar yillardir sorunlarini çözmeyen , problemlerini kulaklarini kapatan Alapli Belediyesi’ne hizmet getirmesini istediler.

Fatih mahallesi Belediyenin mücavir alanin içinde oldugunu söyleyen Kilçak Muhtari Ahmet Uysal ise hizmet alinmamasi sebebiyle Alapli Belediyesi’ni göreve davet etti. Fatih Mahallesindeki vatandaslarin yillardir emlak ve su vergisini ödediklerini söyleyen Ahmet Uysal sözlerini su sekilde sürdürdü, Uysal “Ilçe olarak çok büyük bir affet atlattik. Selden dolayi mahalle çamur içinde. Belediye Yetkililerine bu magdurunu söyledim. Buranin temizlenmesi için yetkililerden talepte bulundum ve buradaki insanlar camiye gidiyorlar, gördügünüz gibi burada kuran kursumuz var. Sehir merkezine ulasim zaten buradan saglaniyor. buralarin temizlenmesi ile ilgili yetkililerde talepte bulundum. Ilk sözleri bakamayiz, edemeyiz oldu. Bunun nesine bakamiyorsunuz anlamis degiliz. Burasi farkli bir bölge degil. bu bölge Alapli’nin Kilçak Köyün bir mahallesinin mücavir alaninda. Burada bu insanlar yillardi Çöp vergilerini öder, Emlak vergilerini öder, bir insaat yapilacagi zaman plan proje ruhsat iskan otopark bedellerine kadar öder. Arsa vergilerini öder yani Belediye içerisinde yasayan vatandaslar belediyeden hangi hizmetleri almak istiyorsa veya aliyorlarsa bu vatandaslarda almaya muktedirdir. hiç bir ayrimcilik olmamasi gerekir. Bunun neyin hesabini yapiyorsunuz. Su dagitiyorsunuz mahalleyi yoksun birakiyorsunuz. Ben buradan belediye Baskani Nuri Tekin’e seslenmek istiyorum. Bu Mahalleye bir bakin, göz atin buradaki tüm mahalle çocuk kadin seferber oldular ve temizligi kendileri yaptilar. Burayi Itfaiye yollayarak bir su siktirin, magduriyetten kurtarin demek çok mudur. buradan göz göre pas geçmek ve görüp de burada magduriyeti görmezden gelmek ben kesinlikle burada halki adina duyarlik olmalarina olmali adina davet ediyorum ve ilgi göstersinler.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Müge Anlı'da inanılmaz olay! Karısını 'baldızım' diye başka adamla evlendirdi Yer: Eskişehir! Temizlik için gitmek istedi, ahlaksız teklifle hayatının şokunu yaşadı Altın fiyatları resmen rekora koşuyor! Yatırımcısına kazandırıyor ama çok kritik uyarı... Bugün değişti! Yeni dönem 1 Ocak’ta başlıyor Sonraki