Home
29 Mart 2022 ( 243 izlenme )
Reklamlar

Sen neydin de ne oldun be Alaplı!...

Eskilerden sokaklar cıvıl cıvıldı, şimsi ise Alaplı’da hava karardıktan sonra sokaklarda kimseler kalmıyor. Sosyal yaşantı sona eriyor.

Bundan 10 yıl önce cıvıl cıvıl olan Alaplı ne yazık ki son yıllarda içinde ölü ilçe olmaya başladı.

Alaplı Siteler, Tepeköy  ve Şehir içinde Hava karardıktan sonra sokaklarda insan bulmak insan görmek artık mümkün olmuyor. Ancak ve ancak parmakla sayılır derecede insan görebiliyorsunuz. Bir ara insanların gideceği çekirdek tepesi vardı, oradaki esnafta bundan memnundu, vatandaşta memnundu.. kısaca orası herkesin buluştuğu ailece gidebilecek buluşma noktasıydı. Sonuç ise Belediyenin iş bilmemezliği yüzünden oralarda gitti..

Konumuza gelince ,belli saatlerde akşamları sokaklarda kimse yok. Alaplı esnafları bile hava karardıktan sonra kepenk indiriyor. Sebebi ise sokaklarda insan kalmıyor. İnsan olmayan yerde dükkanı açsan ne olacak? Boşu boşuna dükkanın elektriğini yakmanın bir anlamı kalmıyor.

******

 Alaplı’da neden olmasın: Outlet sahil AVM

Alaplı gibi güzel bir şehirde eksik şeyler halâ var ve bunların tamamlanmasını isteniliyor. Alaplı’da gidip gezilecek bir AVM' miz yok. İlçede ikamet eden vatandaşların ortak görüşü : “Bizim de arkadaşlarımızla güzel bir kafede oturup veya güzel bir yemekten sonra bilardo oynamaya hakkımız yokmu” yorumlarında bulunuyorlar.

***

ALAPLI YETKİLİLERİ BOŞ İŞLERLE UĞRAŞACAĞINA NEDEN İLÇEYE BİR MÜZE KAZANDIRMIYOR?.

Geçen hafta bu konuyu Ulusal basın’da işledim. Konu önemli olunca değinmeden geçemeyeceğim.

Malum Çok zengin bir tarihsel birikimin bulunduğu Alaplı’da ne yazık ki halen bir müze yok. Günümüzde müzelerin önemi çok daha iyi anlaşılıyor. Çünkü müzeler, geçmişle bugün arasında bir kültür köprüsü kurmaktadırlar. Bu nedenle Alaplı’da kurulacak müze, yüzlerce yıldır farklı kültür, din ve kavme kucak açan Alaplı’nın geçmişini öğrenerek bugününü anlamamıza yardımcı olacaktır.. Yani diyeceğim şu: burada en büyük iş Alaplı Belediye Başkanlığına iş düşüyor..

******

Biz ne yapıyoruz? Masa başında atıp tutmaya devam

ediyoruz. Gelsin çaylar, gitsin kantlar… Hatta makam şoförüne arabayı hazırla canım sıkıldı, azıcık tur atalım diyoruz.

Alaplı’yı her yönüyle sanayisiyle, ekonomisiyle, yerel turizm kazandırmak istiyorsak çalışan, tuttuğunu koparan kişilerin atanması ve seçilmesi gerekir.

Sonuç itibaren ..

Sen neydin de ne oldun be Alaplı!...

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken sözler: Çok büyük bir hata yaptık YENİ VAKA SAYILARI AÇIKLANDI Son Dakika: AFAD ve İçişleri'nden 'soğuk ve yağışlı hava' uyarısı: Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın Bakanlıktan 81 ile koronavirüs genelgesi! İşte alınan yeni kararlar