Home
12 Şubat 2023 ( 193 izlenme )
Reklamlar

Türk büyükelçiliğine yürüyerek geldi, 30 milyon dolar verip sessizce uzaklaştı!

Depremin ardından Türkiye'ye koşan arama kurtarma ekipleri onlarca depremzedeyi kurtardı, sahadaki yabancı uzmanların sayısının birkaç gün içinde 10 bini geçmesi bekleniyor. Kuveyt'ten ABD'ye, Tunus'tan Yunanistan'a birçok ülkede göz yaşartan kampanyalar var.

Dışişleri Bakanlığı, Cumartesi akşam saatlerinde yaptığı açıklamada 99 ülkenin Türkiye'ye yardım teklifinde bulunduğunu ve halihazırda 68 ülkenin sahada arama kurtarma çalışmalarına katıldığını duyurdu. Yurt dışından Türkiye'ye gelen arama kurtarma uzmanı sayısı 8 bin 600'den fazla. Dışişleri Bakanlığı, 15 ülkenin daha ekip göndermesinin beklendiğini ve sahadaki yabancı personel sayısının 10 bini geçeceğini aktardı.

Orta Amerika ülkesinden arama kurtarma ekibi, yanlarında özel eğitimli köpekleriyle birlikte Türkiye'ye uçtu.

KOLOMBİYA

Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da hummalı bir kampanya var. Başkent Bogota'daki Türkiye Büyükelçiği'nde gönüllüler toplanan yardımları tasnif edip paketliyor. Uluslararası haber ajansı AFP'nin servis ettiği fotoğraflarda, büyükelçilik içerisinde onlarca paketin biriktiği görüldü.

KUVEYT

Kuveyt'te depremin hemen ardından başlatılan yardım kampanyasında yaklaşık 70 milyon dolar toplandı. 'Kuveyt yanınızda' adlı kampanya devlet televizyonundan yayınlandı, yarım günde 129 bin Kuveytli 67 milyon dolardan fazla bağış yaptı.

ABD

161 arama kurtarma uzmanıyla enkazlarda canlı arayan ABD ekibindeki iki birimden biri olan Virginia Görev Gücü 1, 1999 Marmara depreminden sonra da sahadaydı.ABD'nin birçok eyaletinde ise Türkiye'ye yardım için seferberlik var. New York ve New Jersey'de bir Türk nakliyat şirketi yardım toplama merkezine dönüştü. Şirketin sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından iki eyalette yaşayan Türkler TIR parkına akın etti.

AZERBAYCAN

Türkiye'ye arama kurtarma ekibi gönderen ilk ülke olan Azerbaycan, 700'ü aşkın uzmanıyla sahada. Türkiye'ye yardım için tüm ülke seferber oldu, yardım taşıyan uçaklar bir bir kalkış yaptı.

Uçakların yanı sıra Azerbaycan'da toplanan yardımlar TIR'larla Türkiye'ye ulaştırılıyor. Onlarca TIR'ın sınır kapısından geçtiği bildirildi.

ERMENİSTAN

Türkiye'nin doğu komşusu Ermenistan, deprem bölgesine 28 uzmandan oluşan arama kurtarma ekibi gönderdi. Ermenistan'dan yola çıkan yardım kamyonları ise, 30 yıl sonra ilk kez açılan Alican Sınır Kapısı'ndan geçerek Türkiye'ye giriş yaptı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Koronavirüs nezaman bitecek Okullar Tamamen Bakın Ne Zaman Açılıyor! Vali Tutulmaz: Alaplı'da Yeni OSB ve sanayi alanlarına ihtiyaç var Acun Medya Senaristi Ölü Bulundu!