Home
16 Mart 2023 ( 462 izlenme )
Reklamlar

Zonguldak’ın siyasi kulislerde, sürpriz isimler anılmaya başlandı.

  

Zonguldak’ın siyasi kulislerde, sürpriz isimler anılmaya başlandı.

 

14 Mayıs’ta yapılması beklenilen seçimler için Zonguldak’da siyasi kulisler oldukça hareketlendi.

   “Hangi parti, hangi isimlere sıralamalarında yer verebilir,  gibi konular şu sıralar çok konuşuluyor.

Peki Zonguldaklılar nasıl bir milletvekili istiyor? Sıralama nasıl olur..

 

  Siyasi partilerin çalışmalarına hız kesmeden seçim çalışmalara henüz daha başlamadı ama

Heyecan dorukta… Politik kulisler ne kadar hareketliyse, görünen o ki, kahvehanelerden hanelere kadar bir süre daha herkes genel seçimlerle yatıpkalkacak…
bende bu nedenle her seçim olduğu gibi ,  Haber gereği neler olduğu gibi bölgemizdeki son değerlendirmeye alalım dedim.. vatandaşların genelde ortak görüşü ise,halkın derdi ile dertlenmiş, seçimden seçime seçim bölgesine gelmeyen, her aradıklarında rahatça ulaşabilecekleri bir kişi olsun istiyorlar ve ekliyorlar.

 

Örneğin ,Zonguldak Vekilleri görev süresince kaç kere Ereğli ve Alaplı’ya geldi? İlk soru olarak Bunu soruyorlar.

Yada, örneğin seçimden seçime piyangodan çıkan bir milletvekili istemiyorlar. Veya, Milletvekilliği bittiği zaman, halktan uzaklaşan bir milletvekili istemiyorlar.

Örneğin iki dönemdir CHP’den Milletvekili yapan Ünal Demirtaş gibi aday adayı olacağı konuşulan Hamdi Uçar, Polat Türkmen isimleri de bir anlam veremiyor.İnanın ki milletimiz artık, herhafta sonu seçim bölgesinde geçiren, tuttuğunu koparan  milletvekili olarak görmekten öte bir bakan olarak görmek istiyor.

biraz daha konuyu ele alırsak,

Alaplı’nın tarihini değiştirmek için kıymetini bilip değerlendirmeyi bilemeyen,şaha kaldıracak, Zonguldak’ın dilinden  hiçbir zaman düşmeyen gönüllerde iz bırakan,

Milletvekili aday sıralamasında ismi ön sıralarda yer aldığı konuşulan

efsane Başkanı Celil Uzun’u , halkın gönlüne girmiş ve halk onu en üst seviyede görmek istiyor.

  Uzun’un şu ana kadar Zonguldak Teşkilat’ları ile sıkı bağları devam ediyor. Onun dönemin İl Başkanlığında’da  bir Bakan düzeyinde  Zonguldak’a  geliyordu..onun dönemi ve şimdiki durum kıyaslandığında ölçülenemez..Bence Aday aday’larından ilk ikinin içerisinde.. ,Zonguldak siyasetin Güçlü isimlerinden biri…Genel Merkez'de ağırlığı olan bir isim.Hatta Alaplı ile Ereğli’nin ortak gösterdiği ve benimsediği, Zonguldak’ın Ereğli –Alaplı’nın 2.ci sıradan Celil Uzun isim olarak temsil etmesini istiyorlar..

 

Bir partilere göz atalım ;Ak Parti , CHP vekillerden adeta bölgeye fayda vermediği gibi, Meclis odalarını bu bölgeden çok az insanların ziyarete gittiği biliniyor.Sosyal Medya üzerinden takip ve görebildiğimiz kadar hatta hiç kimse gitmiyor..,Halkın büyük bölümü adeta nefret ediyor. Kısaca Milletvekili değil listede partide görmek istemiyorlar.özellikle’de Ünal Demirtaş için..bunun yerine en iddialı görmek istedikleri isim ise Ereğli’nin önde gelen  Kadın girişimcisi Neriman Posbıyık..şayet ortak aday olarak Ereğli ve Alaplı’dan Milletvekili gösterildiği takdirde 1954 yılında meclise Zonguldak milletvekili olarak ilk giren Edibe Bayar’dan sonra aradan geçen 71 yıl sonra ilk kadın vekili seçilmesiyle bölgeye artı değer katılacağı görüşünde..

 Kısaca,Ak Parti ve CHP  Genel Merkezleri seçim işleri başkanları  milletvekili çıkarabilecek, Alaplı ile ortak hareket eden Ereğli ile birlikte sesine kulak vermesi gerekiyor.

 İnanın, Denenmişi denemek, hep aynı isimleri listelerde görmekten insanlarımız sıkıldı. aynı isimleri listelerde gören vatandaşımız sandık başlarına artık gitmek istemiyorlar. Vatandaşlarımızın genel ortak görüşüne baktığımızda ,Halkın içinden gelen,vatandaş ile iç içe olan bizleri Ankara’da temsil etmesini istediklerini beyan ediyorlar.. Saygı duyulacak kişilerin başa Milletvekili olmasını istiyorlar. Milletvekili oldu bizi unuttu denilmesini istemiyorlar.

 Böyle  değerlendirme yaptığımızda bir çok kişi benimle aynı fikirde olduğunu düşündüğünü biliyorum. Bu sadece AK Parti için geçerli değil. Tüm partiler için geçerli. Bu seçim süreç içinde bunları göreceğiz..

  

SIRALAMA NASIL OLACAK!

 

AK Parti’den kimin aday gösterileceğine dair tahminler de, Ankara Meclis siyasi kulislerde en çok konuşulan konular arasında şöyle..

   Birinci sıraya konabilecek ismin listeyi sürükleyecek bir isim olması yönünde, umarım bu Alaplı’nın ve Ereğli’nin benimsemediği, istemediği Cumhurbaşkanı Başdanışmanı  Saadet Oruç olmaz, olursa tam bir hüsran olur.. 

Ak Parti’de Alaplı Ve Ereğli’nin ortak adayı 2.ci sıraya verileceği gelen bilgiler arasında..inşallah böyle olur..

   AK Parti’de tartışılan diğer bir konu ise oluşturulacak listedeki isimlerin eskilerden mi, yoksa yeni ve yıpranmamış isimlerden mi olacağı konusu! Burada Aday adayların isimlerini değinmek istemiyorum, çünkü devamlı yeni isimler geldiği için… Kısaca Ak Parti sıralamayı özetlediğimizde ise 1.sıra Bakan düzeyinde temsilen isim..deneyimli bir milletvekili veya yukarıda bahsettiğim konu..

2.sıra: Ereğli ve Alaplı’nın Adayı

3.sıra: Devrek, Çaycuma, Gökcebey benimsediği adayı

4.sıra: MHP’ın sürükleyeceği isim..

5.sıra: Ömer Yazıcıoğu, genç dinamik ilerisi için ümit veren isim olarak çıkıyor.

   

CHP’Yİ  EREĞLİ’DE KİM TEMSİL EDECEK ?

 

   YİNE Ereğli’yi kim temsil edecek olması, yine en çok konuşulan konular arasında.

   Öte yandan; Ereğli’den CHP’nin içinde 5 tane aday adayı olması, bunların içinde favori olarak kadın girişimcisi öne çıkan’ Neriman Posbıyık‘ en şanslı isimler arasında yorumlarına neden oldu. Ki bu ihtimalin yüksek olduğu konusu da yine kulislerde konuşuluyor.

BAKIP GÖRECEĞİZ..

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Devlet harekete geçti huzurevinde koronavirüs ölümleri! YÜZÜNÜ ÖRTER MİSİNİZ Banu Alkan’dan şaşırtan açıklama: ‘Yalımın mazotunu alamadığım günler oldu