Home
27 Ocak 2022 ( 261 izlenme )
Reklamlar

İsrailli haham Türkiye'ye iş gezisinde kendini camide buldu!

Times of Israel'in haberine göre, İsrailli bir haham, Türkiye'ye yaptığı iş gezisinde şiddetli kar fırtınası nedeniyle kendisini bir camide uyurken, hatta dua ederken buldu.

Elpis olarak adlandırılan fırtına, Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan 16 milyonluk İstanbul'u vurdu ve bazı yolların tıkanmasına neden oldu.

Bir kaşrut (İbrani beslenme kuralları) müfettişi olanhaham israal elbom , bölgedeki bir şeker fabrikasının operasyonlarını teftiş etmek için bu hafta başlarında İstanbul'a geldi. 

Fırtına nedeniyle yaklaşık 12 saat otoyolda mahsur kaldıktan sonra, bölgeye ulaşan jandarma ekipleri, Haham Elbom'u mahsur kaldığı araçtan kurtararak İstanbul Havalimanı'na götürdü.

Bırakıldığı Ali Kuşçu Camii'nde bir gece geçiren Haham Elbom, yolların açılmasının ardından Esenyurt'ta bulunan bir otele götürüldü.   Türk askerleri hahamı İstanbul Havalimanı yakınlarındaki bir camiden aldı.

Behadrei Haredim'e verdiği demeçte “İnsanlar çok iyiydi ve bize yardımcı oldular. Isıtmalı caminin içindeydik" diyen Elbon'un, kurtarılırken jandarma ekiplerine Arapça olarak, "Hava çok güzel, Maşallah" dediği duyuldu.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Askerlik sevk tarihleri ertelendi Devlet harekete geçti Nihat Doğan sinirlendi! "Senin de elimde çırılçıplak fotoğrafların var" BAKAN AÇIKLADI:BEDAVA TABLETLER NE ZAMAN VERİLECEK?