Home
10 Eylül 2023 ( 213 izlenme )
Reklamlar

Alaplı'da Yüzü Gülmeyen ,Yönetici istemiyoruz.. Çinliler boşa dememişler'' Yüzü Gülmeyen Dükkan Açmasın''

Yüzü Gülmeyen ,Yönetici istemiyoruz..   
 
 Çinliler boşa dememişler'' Yüzü Gülmeyen Dükkan Açmasın''

 Evet güler yüz her işin başı.

 Her kurumda mutlaka iyi yöneticilerimiz var ama , gittiğiniz bazı kurumlarda sizlere yüzü gülen bir  insanın olmaması perişan durumdaki insanlarımızı daha da perişan ettiğini görüyoruz. Hele , köyden inen öyle vatandaşlarımız varki, ayda 1 sefer geliyor, kocası vefat etmiş, veya bir iş için bir kuruma gidecek, orada işini tamamlamadan geri gelecek. İşte tam burada bahsettiğimiz yöneticilerden bahsediyoruz. Sırayla ele alırsak…

 Sözüm o  tip yöneticilere: Hasbelkader veya sınavları geçerek yönetici olmuşlar sonrada, sonra Alaplı’ya atanmış, gecenin bir vaktinde olay anı, kirli birliği olmaması için telefonu vermek istemeyen yöneticilerimiz var..

1. Bazı yöneticiler(imiz) var: sırayla anlatalım..

Vatandaş derdini anlatamıyor, personel yüzüne bakmaya korkuyor, kibir benlik hat safhada, dağları ben yarattım havasında, burnunda kıl aldırmıyor..aramızda böyle kişilerde var..   

 2. Bazı yöneticiler(imiz) var:

Halka çok yakın: odasına girildiğinde çayı eksik etmeyen,çözüm bulmaya çalışan, sokakta yürürken selam veren , bizi bizden daha iyi tanıyan .Telefonları herkeste , herkes rahat bir şekilde arıyabilen..böyle yöneticilerimizde var.. Elbette  yönetici ile yönetilenlerin birbirine bir telefon kadar yakın olması güzeldir.

Fakat bizde bazı yöneticiler bir anda şekilden şekile değişenleri unutmayalım .hele hele mesai saatin içinde 9’da olması gerekirken, saat 10’da gelip,saat 4’de giden yöneticilerimizde var..zaten bu gibi merkezi tarafından atanmış yöneticileri vatandaşlar  sokakta görseler tanımazlar bile,bazı yöneticilerimiz var, kapılarını kapatarak, vatandaş’dan kendilerini gizlemeye çalışırlar..ay sonu gelsin maaşımı alayım içindeler..

3.Bazı yöneticiler(imiz) var:

Bu seferde yönetici halka yakın olmak adına , halka yalakalık yapıyor vatandaşın olur olmaz , doğru yanlış beyanlarını dikkata alıyor. Koltuğunu kollama adına, Konuyu Daha irdelemeden personelini ezen herkesi feda eden bir yapıya sahip oluyor, dengeyi sağlayamıyor.Vatandaşını da ,halkını da beraber dinleyemiyor.Tek taraflı hareket ediyor. Atanmış olan akçe işlerle uğraşan yöneticilerimizi unutmadık tabi..

 

 4. Bazı yönetici (ler)de var:

Hem halkına hem de mahiyetinde çalışanlara karşı saygı ve şefkatli hareket edenler var.

Vatandaş için personelini, personel içinde vatandaşına  haksızlık etmeyen, Herkesin Hal Ve hatırını soran, Dengeleri bozmadan adil hareket edenler var.

 

İşte vatandaş olarak 4. maddede belirtilen yöneticilerin özlemi içindeyiz.

Çünkü halk olarak hepimiz bu vatana hizmet vermekteyiz. Bu vatan hepimizindir. Hepimiz  bu vatan için can vermeye hazırız.

 Devlet olarak her kurumun merkezdeki ve yereldeki en üst yöneticilerini fazla tutmadan değiştirmesi daha iyi olacak. Hele bir kurum varki,günde yüzlerce  insanlarımız uğrak yeri olmuş.. 10 yıldır aynı yeri yönete yönete kendini yenileyememiş..tek kelimeyle yazık.. aynı yerde yöneticiler ,orayı babalarının çiftliği olarak görmeye başlayor..İnanıyorumki her yeni değişim  monotonlaşmayı kaldırıp ,hizmeti dinamikleştirecektir.

 Diğer bir konu ise,seçimler yaklaşıyor malum,ama şunu söyleyebilirim, Bolu’nun meşhur yaylalarına çok büyük fark atacak yaylalarımız var. Gümeli Yaylaları. Un var, şeker var, bir tane de usta yok. O zaman acil bir usta bir yerlerden bulup temin etmemiz gerekmezmi.! Evet çok yakında inş, bu konuya da bir ara geniş çaplı ele alacağız. Sonuç itibaren anlatmak istediğimiz şudur ki..

 

Evet O zaman Yüzü Gülmeyen .Yönetici Olmasın,

Selamlar

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Muhtar Köy meydanında Taç Fırın yaptırdı Neşe Karaböcek 44 yıl sonra ilk kez konuştu Dünya genelinde 150 çocuğu var! Hedefi 2 bin 500 16 yaşındaki sena 5. kattan...