Home
03 Eylül 2024 ( 284 izlenme )
Reklamlar

Alaplı ilçesi ileri mi gidiyor, geri mi?

  

Bu yazımın başlığı bakıp ta yorumu yapanlar olacaktır elbet!..

Malesef, Alaplı'mız yıllardır patanac yapıyor gibi yaparak , sanki ilerliyormuş gibi gösteriliyorsa , hiç bir arpa boyu ilerlemediğimiz görülüyor.

Alaplı'da neler yapılmak istendiği ve hedeflerin ne olduğu birazcık anlaşılsın!.. Anlaşılsın ki Alaplımız çıkarları doğrultusunda bir birlik beraberlik neden sergilenmediği için bir arpa boyu maalesef ilerleyemiyoruz.. Konumuza gelince..ben bir kaç başlık üzerinde durmak istiyorum..

Nufüsü 45 bini aşan Alaplı, ekonomik sorunlar göz önünde bulundurulduğunda bir adım ileri gidemediğini görüyoruz.. Pek Alaplı'nın geçmişe dönük Tarihimizi az sayıda bilsek, Doğası ve kültürü ile eşsiz ilçelerden biri olan Alaplı neden bir adım ileri gidemiyor? bu sorunun cevabını kim ya da kimler cerecek? bilmiyoruz..

Seçim dönemlerinde verilen vaatler sadece lafta kalıyor,kimileri;Şehir meydanı yapacağız?.. kimileri Alaplı Çayını Eskisehir porsuk çayını çevireceğiz,kimileri Alaplı giriş yolunu aşacağız..kimileri sanayiciyi güçlendirereğiz..diyor,velhasıl ama hiçbiri gerçekleşmiyor.diğer taraftan hükümetin yatırımları şükür ki devam ediyor..

Ama genel anlamında Alaplı, sahipsiz kalmaya devam ediyor.Peki Alaplı nasıl gelişecek?Alaplı'nın gelişebilmesi için öncelikle Alaplı Sanayi çarşısı esnafı mağdur etmeden ilçe dışı olan Alaplı Akçakoca arasına taşınması gerekiyor..

daha sonrasında,ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi nin alt yapısından, üst yapısına bütün sorunları giderildikten sonra, ulaşımı da yapıldıktan sonra yatırımcıların Alaplı'ya getirilmesi gerekiyor.

Alaplı sahil kenarında olan yerleşim alanında bir ilçe ya kıymetini bilmiyoruz, ya da kıymetini bilsekte değerlendiremiyoruz.

Alaplı insanının mutlu olması için gelişmesi, ilerlemesi için Türkiye'nin gözde şehirleri arsına girmesi gerekiyor.. nasıl Tüm Türkiye Amasrayı biliyorsa ve burası Türizm çekibiliyorsa, biz neden yapamıyoruz.Alaplı turizmiyle, sanayisi ile,ulaşımı ile gözde ilçe olmalı. Bunu yapmakla birlik ve beraberlikten geçiyor..

PEKİ BU KONUYDA ALAPLI'DAKİ VATANDAŞLAR NE DİYOR..?

Alaplı ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Ereğli ile Akçakoca arasında sıkışan ve bir türlü ileri gidemeyen, yıllarca değişime hiç uğramamış olan Alaplı'yı yorumladı.

Hizmetlerden memnun olanlar Alaplı'nın yavaş yavaş ilerleme statüsüne gittiğini öne sürerken, hizmetlerden memnun olmayanlar ilçede sosyal faaliyet alanlarının kısıtlı olduğunu, Alaplı’nın diğer merkez ilçelere göre geride kaldığını , Gençlerin hafta sonu Maç seyretmeleri için hikayeden senaryo cizilerek hazır olan BAL lİĞİ ne katılmayarak ellerinden alınmasına çok kızgın olduklarını ifade ettiklerini söylediler.

Alaplı'dan, hizmetlerden memnun olanlar ifadelerinde şu sözlere yer verdi:

Alaplı'da Sosyal aktivite alanımız olmasada, Spor faaliyetlerimizi sadece okulda yapabiliyoruz.

Köy yolumuz güzel. İlçemiz bakımlı değil.ama çöplerimiz düzenli olarak toplanıyor.nufüsa göre Belediyemiz çalışıyor. Belediye Başkanımız da bizimle ilgileniyor. Allah razı olsun.cenaze ve düğünümüzde bizleri yanlız bırakmıyor. Alaplı’dan çok memnunuz, her şeyimiz var. Güzel hizmetleri var, günden güne daha da güzelleşiyor.”

 

Alaplı'da hizmetlerinden memnun olmayanlar ifadelerinde şunları kaydetti:

Alaplı'da çok memnun değilim. dışarıdan gelen memurlar ev kiralamada zorlanıyorlar, üstelik kiralar İstanbulla yarışır halinde.

Merkez sıkışmış durumunda , binalar yapılsa bile,yapılan binaların yanına park yapılmadurumunda hem çocuklar daha fazla sosyal aktivite yapar hem de gelecek için daha iyi olur.

Alaplı şehir içindeki yollardan memnun değilim.

yama yapıp geçiyorlar.

Sosyal faaliyet alanı kafelerin dışında yok denebilecek kadar az. Alaplı’dan memnun değiliz, hizmetleri çok yetersiz. Çevre düzenlemesi, trafiğin düzenlenmesi, sosyal aktivite alanları Alaplı için çok yetersiz.

Akçakoca ile kıyasladığımızda bizden kat kat ileride ,sahiller dolu, Alaplı'ya geldiğimizdesahilimiz malesef 100 metre sonra bitiyor, az daha ileri gittiğimizde arabaların içinde gençler kendi aralarında eğleniyorlar.

Ailece Erdem yuva altı yolunada gezemiyoruz malesef, Alaplı hizmet olarak geri kalmış bir yer. Kültürel, sosyal örfâdet olarak hiçbir gelişme gösteremedi.

Daha çok sosyal aktivite alanının olmasını isteriz. Burada hiçbir şey yok, çok geri kalan bir ilçe Akçakoca ile kıyaslandığında Akçakoıca Alaplı'yı geçti.

Ben buralıyım ama burada oturmak tercihim değil.ayrıca çok çarpık ve iskan almamış olmasına rağmen faaliyete geçmiş durumda ve çatı katında kaçak inşaat faliyetleri göze çarpıyor”..!

Alaplı’da ve yapılan hizmetlerden memnun olmayan vatandaşlar ise ilçenin Ereğli ve diğer ilçelerine göre geride kaldığını, yapılan sosyal faaliyet çalışmalarının yetersiz olduğunu ve hizmette eksiklikler olduğunu sık sık dile getiriliyor...Görüşmek üzere

   

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kadir Şeker için Kazanda süt banyosu İle gündem olmuştu Kimse böyle bir şey beklemiyordu! Koronavirüsü Yenen Doktor "Mutlaka Tüketin" Dedi